Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén nyáron is várják a diákmunkásokat Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. június 12. 09:57
Idén nyáron is várják a diákmunkásokat Gyulán
A jelentkezőnek legalább 16 évesnek kell lenniük

A korábbi évekhez hasonlóan idén nyáron is munkát vállalhatnak a gyulai fiatalok több városi vagy részben városi üzemeltetésű helyi intézményben. A részletekről Szabó Enikőt, a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetőjét kérdeztük.

A szakember elmondta, hogy már 16 évesen regisztrálhatnak a diákok a nyári munkalehetőségekre. Az ifjúsági központ munkatársa azt is elárulta, hogy idén is leginkább takarítási-karbantartási feladatokat kaphatnak a fiatalok a városi intézményekben, de néhány adminisztratív munka is akad. Emellett egyéb egyszerű feladatok is várják a diákokat, például a Gyulai Várfürdő egyes helyszínein.

– Nagyon fontos hogy a diáknak tanulói jogviszonnyal kell rendelkeznie, emellett a gyulai lakcím is elengedhetetlen a jelentkezők számára. A fiatalok segíthetnek az óvodák karbantartási munkáiban, és a Gyulai Közüzemi NKft. is munkalehetőséget szokott biztosítani számukra – ismertette Szabó Enikő. A szakember hozzátette: a leendő diákmunkások regisztrációja már elkezdődött. 

A diákmunkaprogramra 25 éves korig várják a fiatalokat, akik az önkormányzat, illetve azok intézményei mellett vendéglátó egységekben, a turizmus területén vagy mezőgazdasági tevékenységet végző munkáltatóknál is dolgozhatnak.

A regisztrációhoz személyi igazolvány, lakcímkártya, tajkártya, adókártya és érvényes diákigazolvány vagy iskolalátogatási igazolás kell. Jelentkezni június elsejétől lehet a Gyulai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (Ady Endre utca 8.).

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)