Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Életműdíjat kapott Lovász Sándor

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2019. április 13. 11:00
Életműdíjat kapott Lovász Sándor
A pálinkafesztivál ötletgazdájának Nagy István agrárminiszter nyújtotta át az elismerést

Lovász Sándor, a Gyulai Pálinkafesztivál létrehozójának munkásságát életműdíjjal ismerték el a nyitónapon, április 12-én. A kitüntetést a huszadik, jubileumi rendezvény hivatalos megnyitója előtt Nagy István agrárminiszter adta át a kitüntetettnek a nagyszínpadon.

Lovász sándor életműdíjat vehetett át

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szakadó tavaszi esőben köszöntötte a 20. Gyulai Pálinkafesztivál hivatalos megnyitójára összesereglett érdeklődőket Bora Imre fesztiváligazgató a Bagossy Brothers Company koncertje után a nagyszínpadon.

Elmondta, a rendezvény húsz éve indult hódító útjára, egy olyan időszakban, amikor a hagyományos magyar nedűhöz nem lehetett bárhol hozzájutni, úgy például, mint manapság. Itták ugyan a disznóvágásokon és egyéb ünnepekkor, de a kereskedelmi piacon nem jutott meghatározó szerephez.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

De volt egy úr Gyulán, aki gondolt egy merészet, és létrehozta a pálinkafesztivált, hangsúlyozta Bora Imre.

– Ez az úr Lovász Sándor, akinek nagy tisztelettel adózunk. Azt a munkát, amit ő elkezdett, mi mindenképp folytatni szeretnénk – húzta alá a fesztiváligazgató.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az Életmű-díjat Nagy István agrárminiszter nyújtotta át a kitüntetettnek, aki köszönetében kifejtette: az eltelt húsz év történései közül csak a szépekre emlékszik, és reméli, hogy húsz év múlva ugyanitt kap majd még egy ilyen díjat, és akkor még több szép emléke lesz.

A díjátadót a fesztivál hivatalos megnyitója követte, majd Mező Misi és bandája, a gyulai Magna Cum Laude foglalta el a színpadot.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)