Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyula lett Magyarország fővárosa!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2019. április 13. 09:00
Gyula lett Magyarország fővárosa!
Budapest kulcsát a pálinkafesztivál hivatalos megnyitón vehette át Görgényi Ernő polgármester

Nagy István agrárminiszter nyitotta meg április 12-én a huszadik, jubileumi Gyulai Pálinkafesztivált a rendezvénytéren. Az ünnepségen átadták Tarlós István, Budapest főpolgármesterének üdvözletét, majd a főváros kulcsát bízták Gyula város polgármestere, Görgényi Ernő gondjaira.

ünnepélyes keretek között nyitották meg a jubileumi Gyulai Pálinkafesztivált

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Elsőként Bora Imre fesztiváligazgató kívánt jó szórakozást a pálinkázóknak, majd Kulcsár László, a NAV Békés megyei igazgatóságának elnöke vette át a szót. Kijelentette: a rendezvény évről évre Gyula város vizsgája, amelyhez csak gratulálni lehet. Hisz az ország egyik ékköve immár huszadik alkalommal kápráztatja el a megyét és az országot csodálatos vendégszeretetével, varázslatos környezetével.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja arra a kérdésre adott választ, mi a közös a pálinkafesztivál és a Kormányhivatal között. Így fogalmazott: bármennyire is hihetetlen, a Kormányhivatalban is emberek dolgoznak, akik szeretik a pálinkát. Ez az, ami leginkább összeköti a kettőt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A kormánymegbízott kiemelte: nagyon sok olyan eljárásuk van agrár- és vidékfejlesztési ügyekben, amelyek a gazdálkodókat és a gazdákat támogatják. A magyar kormánynak és az Agrárminisztériumnak köszönhetően az elmúlt évben mintegy 45 milliárd forint került ki ezzel a céllal a Kormányhivatal rendszeréből. A finanszírozás 436 ezer hektár művelését tette lehetővé és 15 ezer gazda boldogulását segítette elő.

Takács Árpád aláhúzta: Görgényi Ernőtől azt hallotta, a pálinkafesztivál egy kiváló ötlet, emellett Gyula város összefogásának eredménye. Ezt annyival egészítette ki, hogy egy egész ország összefogása mutatkozik meg benne, s emellett nemzetpolitikai kérdés is. Gyula ennek hozományaként lehet a magyar pálinka fővárosa.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kovács József országgyűlési képviselő felidézte: mind a húsz alkalommal részt vett a fesztivál kiváló programjain, a legelsőkön is, mert úgy véli, közéleti emberként illik jelen lennie az összes ilyen rendezvényen. Végezetül gratulált a remek szervezéshez.

A Magyar Országgyűlés alelnöke, Jakab István arról beszélt, hogy a pálinkamustra húsz esztendőnyi kitartás és húsz esztendőnyi öröm. Az együttlét és a mulatás mellett azonban az is belefért ebbe a húsz évbe, hogy a magyar ember legnépszerűbb italát, a pálinkát népszerűsítse. Azt kívánta, érezze magát mindenki nagyszerűen a fesztiválon, és ne feledje, a Kárpát-medence minden magyarja együtt van most a pálinka fővárosában, azon a helyen, ahol megszületett a nemzet pálinkája.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Varga Zsolt, Budapest önkormányzati főtanácsadója Budapest főpolgármestere, Tarlós István üdvözletét hozta el a gyulaiaknak. Kiemelte: örömmel adják át erre a néhány napra Budapest kulcsát Gyula városának. Ettől a pillanattól kezdve Gyula lesz Magyarország fővárosa, pálinkafővárosa, nyomatékosította Varga Zsolt, majd Görgényi Ernő gondozására bízta a kulcsot és az eseményt.

A polgármester megköszönte, majd a húsz éves Magna Cum Laude zenekart méltatta. Azt a gyulai együttest, amelyik kölcsönkulcs nélkül hódította meg a fővárost. Befejezésként a pálinkafőzök szentenciáját ajánlotta hallgatósága figyelmébe. Eszerint csak akkor szabad inni, ha jól esik.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A fesztivált Nagy István agrárminiszter nyitotta meg. A tárcavezető kiemelte: ha azt nézzük, hogy az utóbbi húsz évben a magyar pálinka miből mivé lett, csakis a legmagasabb elismerő szavak illethetik meg azt a közösséget, amelyik a siker mögött áll. Hisz olyan hírnevet kovácsoltak és minőségjavítást végeztek, amelyért hálásnak kell lenni.

– Amikor két pohár összecsendül, kívánjunk egymásnak egészséget. Amennyiben ezt tesszük, rosszat nem akarhatunk. Legyen hát ez a mottója a huszadik fesztiválnak: váljon egészségünkre! – fogalmazott a miniszter.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)