Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közlekedési hetet rendeznek a Béke sugárúti óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. április 01. 14:30
Közlekedési hetet rendeznek a Béke sugárúti óvodában
A legkisebbek a repülőteret és vasútállomást is meglátogatják

Április első napjával kezdődően közlekedési hetet rendeznek a gyulai Béke sugárúti óvodában. A szervezők azt vallják: a balesetek megelőzése mindannyiunk közös érdeke, ezért a rendezvényen a legkisebbek mellett szívesen láttnak minden felnőtt érdeklődőt is.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Az esemény hétfőn reggel 9 órakor köszöntőkkel indult. Szilágyi Ferencné, a tagintézmény vezetője hangsúlyozta, az óvoda feladata, hogy fejlessze a gyermekekben a biztonságos közlekedéshez szükséges érzelmi, akarati tulajdonságokat, és felkészítse őket az esetleges veszélyhelyzetekre.
 
Kónya István alpolgármester üdvözlő gondolataiban elmondta, hogy a program tizenhét éve indult útjára annak érdekében, hogy a legkisebbek megtanulják értelmezni, használni a közlekedési táblákat, amelyek figyelmeztetnek mindenkit a közlekedési szabályok betartására. Hozzátette: a városvezetés az elmúlt években különösen nagy hangsúlyt fektetett a helyi kerékpáros-közlekedés fejlesztésére, amelynek köszönhetően a Városerdő felé és a Paradicsomi lakótelep környékén is új utak kezdtek épülni. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Becseiné Lock Gabriella intézményvezető köszöntőjében visszaemlékezett arra, amikor 2016-ban az óvoda egy országos pályázatot nyert, megelőzve kétszáz másik intézményt. Elmondta: ennek köszönhetően szerezhettek be annak idején számos közlekedéssel kapcsolatos fejlesztőeszközt a legkisebbek számára.
 
A köszöntők után a Mici maci és a Nyuszi csoport műsora következett, majd a gyerekek a közlekedési játszópark felé vették az irányt, ahol gyakorolhatták a gyalogosközlekedés szabályait, és megfigyelhették egy rendőrirányító munkáját. Versenyjátékokat is szerveztek nekik, amelyek során akadálypályán bizonyíthatták tehetségüket. A bemutatók mellett Közlekedés gyerekszemmel címmel rendeztek rajz- és fotókiállítás az intézményben.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

A rendezvény keretében április 2-án, kedden a gyulai vasútállomásról Békéscsabára utaznak a gyerekek Kesztyűs András állomásfőnök koordinálásával. Másnap a békéscsabai repülőteret látogatják meg, majd csütörtökön rendőrök érkeznek az óvodába, akik közlekedési bemutatót tartanak a kicsiknek.
 
Ugyanezen a napon a legkisebbek betekinthetnek a bűnügyi technikusok munkájába is, aki megmutatja nekik azt is, hogyan történik az ujjlenyomatvétel. Emellett különleges kerékpárokat is láthatnak az óvodások.
 
Az esemény zárásaként a gyerekek egy rendőr vezetésével kerékpározzák körbe az óvodát, hogy átismételjék a helyes közlekedés legfontosabb szabályait.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)