Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Józsefeket köszöntötték a gyulai Németvároson

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. március 20. 08:25
A Józsefeket köszöntötték a gyulai Németvároson
A városrész védőszentjének tiszteletére rendezett ünnepséget a helyi német önkormányzat

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Idén is megünnepelték a Józsefeket március 19-én a gyulai német klubban. Az eseményt Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzata szervezte, Németváros védőszentjének tiszteletére.

Az idei rendezvényre tíz Józsefet vártak. Egyikük, Kern József lapunknak elmondta: hosszú évek óta együtt ünnepel ezen a napon a többiekkel. 
 
– Emlékszem, hogy gyermekkoromban is közösen tartottuk ezeket az ünnepeket. Nagyapám és a nagybátyám is József volt, de máshol is többen éltek ezzel a keresztnévvel egy családban. Most már itt ünnepelünk, beszélgetünk egy keveset, jól eltelik a  délután – mesélte az egyik ünnepelt. 
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mittag Mónika, a gyulai német nemzetiségi önkormányzat elnöke kifejtette, azért fontos számukra, hogy minden évben megünnepeljük a József keresztnevű gyulaiakat, mert a közös ünneplés már évszázados hagyomány a Németvároson. 
 
– Összejöttek a családok, és együtt töltötték ezt a napot. Ezeket a délutánokat szeretnénk felidézni mi is – mesélte az elnök, aki hozzátette: ez alkalommal pálinkát és füstölt kolbászt kapnak ajándékba az ünnepeltek. 
 
Az eseményen a Gyulai Implom József Általános Iskola diákjai adtak műsort, majd egyenként felköszöntöttek minden József keresztnevű vendéget. Az esemény megvendégeléssel, beszélgetéssel zárult.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

 
 
 
 
 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)