Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két beruházáshoz is többletforrást biztosít a gyulai önkormányzat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. március 20. 09:45
Két beruházáshoz is többletforrást biztosít a gyulai önkormányzat
A Béke sugárúti körforgalom esetében 21,6 millió forint, a környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztéséhez 3,8 millió forint önerőt szavaztak meg

a képviselő-testület március 20-i rendkívüli ülése

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Többletforrást biztosít a Körforgalom létesítése Gyula belvárosában és a Gyula települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztése című beruházásokhoz az önkormányzat – döntött a fürdővárosi grémium március 20-i rendkívüli ülésén.

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester elmondta: a lefolytatott közbeszerzési eljárás két jelentős pályázati támogatással megvalósuló beruházás esetében is olyan eredménnyel járt, hogy a legkedvezőbb ajánlat is meghaladta a rendelkezésre álló forrást.

A városvezető kifejtette, hogy minél hamarabb el kellene kezdeni mindkét beruházást, illetve a közbeszerzési törvényben is megjelöltek egy határidőt, így ezekre való tekintettel nem várhattak a döntéssel a rendes képviselő-testületi ülés időpontjáig.

 

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Megtudtuk, hogy március 19-én volt egy bizottsági ülés, ahol a mérnöki osztály munkatársai ismertették mindkét pályázat részleteit és a költségekkel kapcsolatos változásokat, amelyekről egy táblázat is készült.

Görgényi Ernő elmondta: a Béke sugárúti körforgalom esetében 21,6 millió forint összeg biztosítására van szükség, míg a települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztését célzó pályázathoz 3,8 millió forint kell a lebonyolításhoz.

A polgármester hangsúlyozta, hogy mindkettő nagyon fontos beruházás, így fel sem merülhet, hogy ne biztosítsák az önerőt. Hozzátette, hogy a gazdasági erőforrások bizottsága tárgyalt az előterjesztésről, amelyet elfogadásra javasolt.

 

szalai györgy

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A napirendi ponthoz csak Szalai Györgynek (Gyulai Városbarátok Köre) volt hozzáfűznivalója, aki elmondta: örül, hogy eljuttatták hozzájuk a táblázatot, amely részletesen bemutatja a változásokat, de szeretné, ha a jövőben hamarabb kapnák meg az ilyen összefoglalókat, hogy legyen idő áttanulmányozni azokat.

A képviselő-testület mindkét határozati javaslatot egyhangúlag, tizenkét igennel fogadta el.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)