Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kilenc gyulai iskola nyert támogatást a VDÖK-pályázaton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2018. december 04. 14:30
Kilenc gyulai iskola nyert támogatást a VDÖK-pályázaton
Az online világról rendezett ifjúsági konferenciát a GYIK

Suliújságra, napi pozitív gondolatok közvetítésére, jutalomkirándulásra, sportolásra és karácsonyi ünnepségre is nyertek anyagi támogatást a VDÖK-pályázaton részt vett gyulai iskolák. A díjakat Görgényi Ernő polgármester adta át december 4-én az Erkel művelődési központban, ahol ugyanaznap egy ifjúsági konferencia is zajlott.

az online világról rendeztek konferenciát a fiataloknak

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A megjelenteket Zámori Ida, a Dürer Albert Általános Iskola igazgatója üdvözölte, aki így fogalmazott: a mai rendezvényt az a 15 éve működő szervezet hívta életre, amely regionális, megyei, térségi és városi szinten egyaránt fontos szerepet tölt be, hisz programokkal, képzésekkel, rendezvényekkel segíti a gyulai fiatalokkal foglalkozó intézményeket és szakembereket. Mint mondta, megtisztelő számára, hogy ő köszöntheti azokat a tanulókat, akik felelősséget éreznek a helyi diákok közösségéért, tesznek az összefogásért, az ifjúság érdekeinek érvényesítéséért.

Zámori Ida rámutatott: amikor értesült a konferencia fő témaköréről, amely az online világ és a mindennapok egyensúlya közti kapcsolat, úgy érezte magát, mintha egy negatív, utópisztikus világ dilemmáival szembesítették volna. Aztán rájött, valós problémákról van szó, hisz az internet jelen van életünk minden terén, behálóz bennünket, és ha nem vagyunk eléggé óvatosak, elrabolja az egyéniségünket. A diákoknak ezért azt kívánta, találjanak rá az aranyközépútra.

Az idei VDÖK-pályázat eredményeit Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője ismertette, az okleveleket pedig Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere nyújtotta át a nyertes iskolák képviselőinek. A tanulókhoz intézett szavaiban az elöljáró kiemelte: Gyula nem csak a felnőttek városa, hanem a gyermekekké, a fiataloké is, akiket arra bíztatott, hogy máskor is bátran lépjenek fel, álljanak elő kezdeményezéseikkel.

A kiírásra kilenc pályázat érkezett, ezeket parázs vita során bírálták el, hangsúlyozta Szabó Enikő. A nyertesek között van a Dürer-iskola Bay Zoltán tagintézménye, amely a suliújság továbbviteléhez kapott 31 ezer forintnál valamivel többet, mivel eleve nem pályázta meg a maximális támogatást, a 80 ezer forintot. A Dürer-iskolának 48 ezer forintot ítéltek meg a Dürer-lépcsősorok dekorálásához. A lépcsőkre pozitív gondolatokat közvetítő matricákat szeretnének felragasztani az ötletgazdák.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Az Erkel Ferenc gimnázium a Sportolj minél többet! pályázatára szerzett 48 ezer forintot, a Göndöcs Benedek középiskola pedig 58 ezret a Hagyományőrző főzés csapatépítés jegyében programjára.

A legjelentősebb finanszírozást, 77 ezer forint az 5. számú sportiskola zsebelte be. A tételt arra a karácsonyi rendezvényre használhatja fel, amellyel a hátrányos helyzetű tanulókat is meg szeretné örvendeztetni. Szintén karácsonyi ünnepséghez kért támogatást a Karácsonyi János katolikus iskola: a diáktestület 66,5 ezer forintot nyert erre.

A Harruckern János iskola egy DÖK-terem fejlesztésére és szépítésére költhet majd el 42 ezer forintot, a református Magvető pedig 51 ezret jutalomkirándulásra. A Nicolae Bălcescu gimnázium közösségépítő programok fejlesztésére igényelt pénzt, és kapott is rá 50 ezer forintot.

 

zámori ida

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

A nap Orlai Lilla klinikai szakpszichológus Az online világ és a mindennapok című előadásával folytatódott, majd meglepetésjáték és workshop következett. A délutáni szekcióüléseken Ament Balázs, az Új nemzedék hálózati igazgató-helyettese Közösségi terek vagy digitális közösségek? címmel tartott előadást, Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség regionális irodavezetője az e-sportoktól értekezett. Pappné Bodolai Rita diáktanácsadó az online karrierről beszélt, Kukár Leó mesterszakos hallgató pedig annak elemzésére tett kísérletet, jó office-e a Home Office. Az online és az offline világ egyensúlyát Krista-Parászka Ágnes közösségi fejlesztő vetette össze.

A konferenciára Békéscsaba alpolgármesterét, Kiss Tibort is meghívták, mondjon néhány szót arról, mit tesz a megyeszékhely azért, hogy a fiatalok jól érezzék ott magukat, majd a tanulmányaik befejeztével vissza is térjenek a településre.

 

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)