Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Reneszánsz tovább frissítve

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz.KULTÚRA • 2018. augusztus 22. 14:15
Reneszánsz tovább frissítve
Gyulai alkotók is bemutatkoztak a III. Újkígyósi Művésztábor tárlatán

Hollók, reneszánsz ruhák, kódexlap, Aragóniai Beatrix és természetesen az igazságos is megjelenik az III. Újkígyósi Művésztábor alkotóinak közelmúltban megnyílt tárlatán. A Mátyás király-év alkalmából tematizált kiállításon számos technikát láthat a művészetkedvelő, a festményeken, kollázsokon, metszeteken, grafikákon túl kerámia és ötvösmunka, sőt audiovizuális animáció is megtekinthető.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

A III. Újkígyósi Művésztáborban részt vevő, csaknem kéttucatnyi művész az ország több pontjáról érkezett az alföldi városkába. A Békés megyei (újkígyósi, gyulai és békéscsabai) alkotókon kívül jöttek többek között Szolnokról, Bácsalmásról, Kiskunfélegyházáról és Egerből is.

Balogh Szabolcs, Baranya Sándor, Csernus Luca, Enyedi Zsolt, Gábor Zsuzsanna, Halász Emese, Hirth Erika, Horváth-Gazsó Adrienn, Iványi Illés, Kis Virág, Kovács Zoltán, Mancz Fatime Nóra, Mezei Ivett, Nagy Anikó, Nógrádi Csilla, Pelle Rita, Rákóczi Antal, Romvári Ákos, Sárik Zsanett, Séllei-Andruska Anna és Turchányi Zsófia munkáit Mátyás és kora ihlette. Ugyanakkor a XV. századot mai szemmel újraértelmező csapat tagjai igen széles spektrumú anyagot mutat be közös kiállításukon.

Augusztus 20-án, az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó program keretében szervezett kiállításmegnyitón sokan voltak kíváncsiak az alkotótáborban készült művekre az újkígyósi Petőfi Sándor Művelődési Házban. A reneszánszot „tovább frissítő” alkotókat Horváth-Gazsó Adrienn művésztanár mutatta be az eseményen. A művésztábor vezetője elmondta, a tárlatnak szeptember 10-ig ad otthont az újkígyósi művelődési ház, majd szeptember 12-től a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban tekinthető meg a gazdag gyűjtemény.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)