Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ez az a hely, ahol az ötgólos focivereségnek is örülni lehet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2018. június 19. 10:30
Ez az a hely, ahol az ötgólos focivereségnek is örülni lehet
Belelapozunk a Százéves vendégkönyvébe

Sorozatunk címét a Százéves (Reinhardt) cukrászda vendégkönyvéből kölcsönöztük (majd alkalmazkodva mai bejegyzésünk tárgyához, kiegészítettük egy félmondattal). Az arany betűs, kemény fedeles zöld kötet a fizetővendégek 1954 és 1968 közötti bejegyzéseinek gyűjteménye, s a régiek közül sajnos az egyetlen, amely a Békés Megyei Levéltárban megőrződött az utókornak.

 

Fotó: Tortareceptek.hu

Szoktatok focimeccset nézni mostanság? A Százévesben például megnéznétek egyet, mondjuk, egy nagy adag fagyi mellett, de sör nélkül?

Oké, akkor őrizzük meg a hely nyugalmát, a labdakergetők szurkolói pedig járjanak csak továbbra is a Rondellához, vagy üljenek ki a legeldugottabb kiskocsma teraszára, hogy szabadon szárnyalhassanak, ha esetleg berepül a bőr a hálóba.

Ki hinné, hogy voltak azonban olyan idők is Gyulán, amikor még a magyar válogatott is bele-beletalált a lasztiba, s ezt a Százévesben is meg lehetett nézni?! Sőt, voltak népünk fiainak olyannyira kellemes sportélményei is, hogy még az ötgólos vereséget is meg tudta ünnepelni és emészteni.

Felidézzük a vendégkönyv erre vonatkozó sorait, azzal a megjegyzéssel, hogy akkor inkább ne is legyünk ott egyik bajnokságon sem, mintsem hogy legutolsóként, legyőzötten kullogjunk vissza a nagy Oroszországból.

 

Futball meccset nézni jöttünk,

S e cukrászdába kikötöttünk.

S bár csapatunk öt gólt kapott,

E bájos hely vigaszt adott.

 

Rákos Jánosné

1961. május 7.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)