Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A GYULAI POLGÁRMESTERI HIVATAL ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • 2018. április 18. 10:59
A GYULAI POLGÁRMESTERI HIVATAL ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

A Széchenyi 2020 program keretében valósul meg a TOP-3.2.1-16-BS1-2017-00063 azonosítószámú, A Gyulai Polgármesteri Hivatal Energetikai Fejlesztése című projekt. A beruházás során energetikailag korszerűsítik a hivatal épületét.

 

 

 

 

Kedvezményezett neve: Gyula Város Önkormányzata

Projekt címe: A Gyulai Polgármesteri Hivatal Energetikai Fejlesztése

Szerződött támogatás összege: 76 285 568 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.03.17.

Projektazonosító száma: TOP-3.2.1-16-BS1-2017-00063

Pályázat benyújtásának ideje: 2017.07.31.

Támogatási szerződés aláírása: 2018.04.19.  

 

A projekt keretében a Gyulai Polgármesteri Hivatal épületét korszerűsítik energetikailag. A beruházás során megvalósul a födémszigetelés, valamint a pincefödém-szigetelés 4920 négyzetméteres területen, mindez kőzetgyapot anyagból készül el. Az épület hátsó, Hajnal utca felőli bejáratához egy 50 kW-os, háztartási méretű napelemes rendszert telepítenek, amely egy kisebb épület tetején és egy kiépített fém tartószerkezeten helyezkedik majd el.

 

 


 

 

2019. 03. 17., SAJTÓKÖZLEMÉNY

BEFEJEZŐDÖTT A GYULAI POLGÁRMESTERI HIVATAL ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

Lezárultak a TOP-3.2.1-16-BS1-2017-00063 azonosítószámú, A Gyulai Polgármesteri Hivatal energetikai fejlesztése című projekt munkálatai Gyulán. A beruházás a Széchenyi 2020 program keretében, 76,29 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból valósult meg.

Gyula Város Önkormányzata a TOP-3.2.1-16 azonosítószámú, Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázati felhívás keretében részesült önerőt nem igénylő, vissza nem térítendő támogatásban, amelyből a napelemes rendszer telepítése mellett födémszigetelés is megvalósult a polgármesteri hivatal épületében.

A beruházás keretében az épületet korszerűsítették energetikailag, a tartószerkezetre 50 kW teljesítményű, háztartási méretű napelemes rendszert telepítettek. A projekt során mintegy 4920 négyzetméternyi területen megvalósult a födém szigetelése, amelyhez kőzet- és üveggyapotot használtak.

 

A munkálatok hozzájárulnak az önkormányzat energiaköltségeinek csökkenéséhez, éves szinten a Gyulai Polgármesteri Hivatal áramfogyasztásának mintegy egyharmadát termeli meg a naperőmű.

 

 

A projektről bővebb információt a www.gyulaihirlap.hu honlapon olvashatnak.

További információ kérhető Molnár Csabától, a Gyulai Polgármesteri Hivatal mérnöki osztályának vezetőjétől (+36-66-526-870, molnar@gyula.hu).

 

 


 

 

2019. 03. 17., SAJTÓANYAG

TÖBB MINT 76 MILLIÓ FORINTBÓL VALÓSULT MEG ENERGETIKAI FEJLESZTÉS A GYULAI POLGÁRMESTERI HIVATALBAN

A beruházás révén csökken a gyulai önkormányzat rezsiköltsége

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Befejeződött a gyulai polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése, a fejlesztés 76,29 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból valósult meg.

A fürdőváros a Széchenyi 2020 program keretében, az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázati felhívás forrásaiból részesült önerőt nem igénylő támogatásban.

Az elnyert összegből mintegy 4920 négyzetméteren kőzet- és üveggyapottal szigetelték a hivatalépület födémjét. A városháza hátsó, Hajnal utca felőli bejáratánál fém tartószerkezetet építettek, amelyre 50 kW teljesítményű, háztartási méretű napelemes rendszert telepítettek.

A beruházás révén jelentősen csökken a gyulai önkormányzat energiaköltsége, a naperőmű éves szinten a polgármesteri hivatal áramfogyasztásának mintegy egyharmadát termeli meg.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

 

2019. 06. 26., SAJTÓANYAG

LEZÁRULTAK A POLGÁRMESTERI HIVATAL ENERGETIKAI FEJLESZTÉSEI

Véget ért a Gyulai Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése című projekt, amelyet egy átadóünnepséggel zártak le június 26-án a városháza udvarán. A munkálatok során kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték a padlásfödémet, és napelemes rendszert telepítettek az udvarra. 

 

CSIGE GÁBOR

Fotó: Gyulai Hírlap 

Csige Gábor jegyző köszöntőjében kiemelte, hogy az átadó nem egy útnak a vége, hanem egy hosszú és eredményes folyamat egy szakasza. Mint mondta, a városvezetés célul tűzte ki a városi intézmények és épületek energetikai korszerűsítését, ezzel együtt pedig a közköltségek csökkentése és a környezetvédelem sem utolsó szempont.

A jegyző elmondta, hogy a polgármesteri hivatal épületének sem voltak megfelelőek az energetikai tulajdonságai, ezért kicserélték a nyílászárókat, most pedig egy újabb nagy lépést tettek, ugyanis egy 50 kilowattos napelemparkot létesítettek, valamint leszigetelték a padlásfödémet.

A beruházás eredményét a számok jelzik igazán jól: teljes éves adatokról még nem tudnak beszámolni, de a gázszámla esetében kilencszázalékos a csökkenés, és a villamosenergia-fogyasztáson is érzékelhető a változás.

Görgényi Ernő polgármester emlékeztetett, hogy amikor 2014-ben Gyula képviselte az országot az Entente Florale Europe versenyen, akkor egy széleskörű összefogás bontakozott ki a város vezetése, az intézmények és a civil szervezetek között, amely csak első ránézésre volt a virágosítás ügye, ugyanis komoly hangsúlyt fektettek a környezettudatos városfejlesztésre is, amely kulcsszó jelen esetben is.

 

GÖRGÉNYI ERNŐ

Fotó: Gyulai Hírlap 

A városvezető hangsúlyozta, hogy ez a környezettudatosság a városfejlesztés minden elemében megjelent az elmúlt egy évtizedben. Tetten érhető volt ez az Erkel Ferenc Emlékház és később az Almásy-kastély felújításánál, ahol geotermikus energiát alkalmaztak.

Az áramforrások tekintetében is igyekeztek mindig a megújuló energiaforrásokra támaszkodni, így napelemes rendszert telepítettek az Erkel Ferenc gimnáziumra, a városi tornacsarnokra, a Mogyoróssy János könyvtárra, a „Madaras” kollégiumra, a művelődési központra, a Szivárvány Napközi Otthonra és a közüzem székházára is.

Görgényi Ernő szerint amellett, hogy ezekkel a korszerűsítésekkel csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást, a beruházásoknak praktikus vonzata is van, hiszen csökkentik város üzemeltetési költségét, a rezsiköltségeket az épületekben, így a megtakarításokból többet tudnak fordítani egyéb célokra.

A munkálatok során egy 196 napelemmodulból álló rendszert telepítettek a városháza udvarára. Figyelembe kellett venniük azt is, hogy a rendszert úgy kellett kiépíteni, hogy közben ne sérüljenek a műemléki értékek, így jött a megoldás, hogy az udvaron, kvázi parkolóárnyékolóként helyezték el az elemeket.

 

GULYÁS IMRE

Fotó: Gyulai Hírlap 

Hozzátette, hogy a pályázatba illesztették a padlásfödém felújítását is, amelyet 2850 négyzetméteren szigeteltek le, ezzel megakadályozva, hogy felfelé áramoljon el a hő. A polgármester hangsúlyozta, hogy a beruházások egy százszázalékos támogatottságú, TOP-os pályázatból valósultak meg, így önerőt nem igényeltek. A teljes összeg több mint 68 millió forint volt.

A városvezető kiemelte azt is, hogy ebben a projektben is gyulaiakkal dolgoztak a megvalósítás során: a napelemes rendszert a DÉLMA-VILL Kft. telepítette, a padlásfödémet pedig a Gyarmat Kismester Kft. újította fel. A tervező a szintén gyulai Kiss Zsolt mérnök volt.

A polgármester után Gulyás Imre járási hivatalvezető mondott beszédet, aki gratulált a beruházásokhoz, majd kiemelte, hogy ezek az újítások a járási hivatalt is érintik, hiszen a városháza épületében folytatja munkáját a hivatal két osztálya is, a projekteknek köszönhetően ezentúl költséghatékonyabban.

A hivatalvezető szerint minden beruházás, legyen az kisebb vagy nagyobb, szolgálja az adott intézményekben dolgozók boldogulását, és gazdagítja a települést, a megyét.

 

KOVÁCS JÓZSEF

Fotó: Gyulai Hírlap 

Utolsóként Kovács József országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket, aki külön köszönetet mondott Kónya István alpolgármesternek a TOP-os pályázatok kezeléséért. Kiemelte, hogy szerinte a polgármesteri hivatal Békés megye legszebb épülete, ezért kiemelten vigyáznunk kell rá. Mint mondta, örül annak, hogy a városháza épülete folyamatosan szépül – ennek pedig a jövőben is így kell lennie –, az energetikai beruházás pedig nagy előrelépés a költségek alakulásában.

A köszöntők után emléklapokat adtak át a kivitelezésben résztvevőknek, a polgármester pedig egy emléktáblát adott át Csige Gábornak, a hivatal vezetőjének. Az ünnepség végén Csige GáborGörgényi ErnőGulyás Imre és Kovács József átvágták a napelemek előtt felállított szalagot, ezzel átadva a beruházást.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)