Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - ÉSZAKI IPARI PARK INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE GYULÁN

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • 2018. január 23. 13:20
ÉSZAKI IPARI PARK INFRASTRUKTÚRA FEJLESZTÉSE GYULÁN

A Széchenyi 2020 program keretében valósul meg a TOP-1.1.1-16-BS1-2017-00010 azonosítószámú, Északi Ipari Park infrastruktúra fejlesztése Gyulán című projekt. A beruházás keretében a Henyei Miklós utca és a Csíkoséri sor találkozásánál 189 méter hosszú, öt méter széles aszfaltburkolatú út épül, amelyen megfordulhatnak a kamionok. Emellett új parkolók létesülnek, fejlesztik a közvilágítást, és térfigyelő kamerákat helyeznek el.

 

 

 

 

Kedvezményezett neve: Gyula Város Önkormányzata

Projekt címe: Északi Ipari Park infrastruktúra fejlesztése Gyulán

Szerződött támogatás összege: 86 410 499 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

Projekt befejezési dátuma: 2019.03.31.

Projektazonosító száma: TOP-1.1.1-16-BS1-2017-00010

Pályázat benyújtásának ideje: 2017.08.24.

Támogatási szerződés aláírása: 2018.01.22.

 

A projekt keretében a Henyei Miklós utca és a Csíkoséri sor találkozásánál 189 méter hosszú, öt méter széles út épül, amely alkalmas arra, hogy az ipari parkon belül megforduljanak rajta a kamionok. A Csíkoséri soron 128 méter hosszú szakaszon az utat három méterrel kiszélesítik, emellett a kamionok számára öt új parkoló épül ki. A parkoló mellett végig kiemelt, az útszélesítés mentén süllyesztett szegély épül. Az út mellett lévő árokfenék megfelelő szintre kerül.

A pályaszerkezet felépítése:              

  • 4 cm AC-11 kopóréteg
  • 5 cm AC-16 kötőréteg
  • 6 cm AC-22 alap
  • 25 cm CKT útalap
  • 20 cm homokos kavics
  • 20 cm törtbeton

 

A kamionforduló és a kamionparkoló mellett közvilágítási oszlopsort is kiépítenek. Az iparterületen bűnmegelőzésre szolgáló térfigyelő kamerákat helyeznek ki, és bővül az optikai kábelhálózat.

Közvilágítás:

A Henyei Miklós utcában a kamionforduló elején lévő négy lámpaoszlopot áthelyezik. A kamionforduló további szakaszán és a Csíkoséri soron, összesen 210 méter hosszú szakaszon közvilágítási kábelhálózat épül. Hat betonoszlopra TECEO–132 típusú, 55 W teljesítményű LED lámpatestet helyeznek el.

A fejlesztés bruttó költsége: 73 535 204 Ft

 

Kamerarendszer:

Az Ipari Park közbiztonsága növelhető a Henyei út forgalmának megfigyelésével. A terület a város irányából a vasút felől érhető el. A vasúti átkelő után rendszámolvasásra alkalmas kamerát helyeznek el. A csatlakozó utcák, mint a Csokonai utca és a Csíkoséri sor kereszteződéseibe egy-egy kamerát telepítenek. A Henyei utca végén szintén lesz egy kamera, amely a dűlő irányából érkező hátsó forgalmat figyeli. Az új kamerák a város térfigyelő-rendszer részeként fognak üzemelni. A kamerák áramellátása helyi hálózatról valósul meg.

A fejlesztés bruttó költsége: 4 686 427 Ft

 

Optikai kábelhálózat:

Az ipari parkban jelenleg két terület nem csatlakozik az optikai kábelhálózathoz. A pályázatnak köszönhetően mindkét terület elérhető lesz optikai földkábellel. A rendszer kiépítésével más cégek számára is lehetőség nyílik a nagy sávszélességű optikai hálózat használatára.

A fejlesztés bruttó költsége: 1 655 504 Ft

 

 


 

 

2018. 10. 01., SAJTÓKÖZLEMÉNY

MEGKEZDŐDÖTT AZ ÉSZAKI IPARI PARK INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK FEJLESZTÉSE GYULÁN

Elkezdték az infrastruktúra-fejlesztési munkálatokat Gyulán, a Henyei Miklós utcában és a Csíkoséri soron. Az Északi Ipari Park infrastruktúra fejlesztése Gyulán című, TOP-1.1.1-16-BS1-2017-00010 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 84,56 millió forint európai uniós támogatásból. A pályázat nem igényel önerőt.

A fejlesztendő területek Gyula városában találhatók. A beruházás keretében a Henyei úttól a Csíkoséri sorig 189 méter hosszú, öt méter széles aszfaltburkolatú út épül, mindkét oldalán süllyesztett szegéllyel és egy-egy méter padkával. A Csíkoséri soron, 128 méter hosszú szakaszon, három méterrel kiszélesítik a meglévő burkolatot, és az út területén öt kamionparkolót alakítanak ki. A parkoló mellett végig kiemelt szegély, az útszélesítés mellett pedig süllyesztett szegély épül.

Emellett a közbiztonság növelése érdekében fejlesztik a közvilágítást, és új kamerarendszert telepítenek a területre. Az új kamerák a városi térfigyelő rendszer részeként üzemelnek majd, áramellátásuk pedig helyi hálózatról valósul meg.

A pályázatnak köszönhetően az ipari park teljes területe elérhető lesz optikai földkábellel. A rendszer kiépítésével minden cég számára elérhető lesz a nagy sávszélességű optikai hálózat.

A kivitelezés várhatóan 2019. március 31-ig befejeződik.

 

 

A projektről bővebb információt a www.gyulaihirlap.hu honlapon olvashatnak.

További információ kérhető:

Molnár Csabától, a Gyulai Polgármesteri Hivatal mérnöki osztályának vezetőjétől

+36-66-526-870, molnar@gyula.hu

 

 


 

 

2018. 10. 01., SAJTÓANYAG

ELKEZDŐDÖTT AZ ÉSZAKI IPARI PARK KIALAKÍTÁSA GYULÁN

Elkezdődtek az infrastruktúra-fejlesztési munkálatok Gyulán, a Henyei Miklós utcában és a Csíkoséri soron. Az Északi ipari park infrastruktúra-fejlesztése Gyulán című projekt a Széchenyi 2020 program keretében, több mint 84,5 millió forint európai uniós támogatásból valósul meg. A beruházás nem igényel önerőt.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr János

A beruházás keretében a Henyei úttól a Csíkoséri sorig 189 méter hosszú, öt méter széles aszfaltburkolatú út épül, mindkét oldalán süllyesztett szegéllyel és egy-egy méter padkával. A Csíkoséri soron – 128 méter hosszú szakaszon – három méterrel kiszélesítik a meglévő burkolatot, az út területén pedig öt kamionparkolót alakítanak ki. A parkoló mellett végig kiemelt szegély, a kiszélesített út mellett süllyesztett szegély épül.

A közbiztonság növelésének érdekében a területen fejlesztik a közvilágítást, és új kamerákat telepítenek. Utóbbiak a városi kamerarendszerhez csatlakoznak, áramellátásuk pedig a helyi hálózatról lesz biztosítva.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr János

A pályázatnak köszönhetően az ipari park teljes területe elérhető lesz optikai földkábellel. A rendszer kiépítésével minden cég számára hozzáférhető lesz a nagy sávszélességű optikai hálózat.

A projekt kivitelezése várhatóan 2019. március 31-ig valósul meg.

 

 


 

 

2018. 10. 09., SAJTÓANYAG

ZAJLANAK AZ ÉSZAKI IPARI PARK INFRASTRUKTÚRÁJÁNAK FEJLESZTÉSEI

Ahogy arról korábban beszámoltunk, elkezdődtek az északi ipari park infrastruktúrájának fejlesztési munkálatai. A kivitelezés során kamionforduló és parkoló épül a Henyei úton és Csíkoséri úton, kamerarendszert építenek ki, fejlesztik az optikai hálózatot és a közvilágítást – minderről Görgényi Ernő polgármester és Alt Norbert alpolgármester, a körzet képviselője tartottak sajtótájékoztatót október 9-én a helyszínen.

GÖRGÉNYI ERNŐ ÉS ALT NORBERT

Fotó: Gyulai Hírlap 

Görgényi Ernő azzal kezdte, hogy az önkormányzat gazdasági programjában komoly hangsúlyt fektettek a gazdaságfejlesztésre, amely a vállalkozásokat szolgáló infrastruktúra-fejlesztést is magába foglalja. Hozzátette, hogy többször egyeztettek a Gyulai Ipari Parkban található vállalkozásokkal, hogy megtudják, milyen fejlesztésekre van szükségük a tevékenységükhöz.

A polgármester elmondta, hogy ezeknek egy részét önerőből valósították meg, amikor pedig pályázati lehetőségük volt, akkor az érintettek által felsorolt igényeket igyekeztek beépíteni azokba.

A TOP keretén belül kiírt, ipari park fejlesztésre vonatkozó pályázaton 84,5 millió forintot nyert el a város, amelyet az önkormányzat további 2 millió forinttal egészített ki, így elindulhatott az északi ipari park infrastruktúrájának fejlesztése a Henyei úton és a Csíkoséri soron.

A városvezető kiemelte: ezúttal is gyulai vállalkozó, az Árisz Kft. nyerte meg a közbeszerzési eljárást, így ismét fürdővárosi cég dolgozhat egy városi beruházáson.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

A részleteket Alt Norbert ismertette: elmondta, hogy a korábbi egyeztetések alkalmával az úthálózat, a parkolási kérdések, csapadékvíz-elvezetés, az optikai hálózat fejlesztése és a közbiztonsággal kapcsolatos kérdések merültek fel, de ezeknek a jó részét fedezni fogja és megoldja a pályázat.

A kivitelezés során kamionforduló épül, amely a Henyei útra érkező tehergépkocsik vezetőinek jelent majd könnyebbséget, valamint kamionparkolót is kialakítanak, amelyre az út mellett várakozó, balesetveszélyes járművek miatt van szükség. A forduló kiépítse mellett korszerűsítik a közvilágítást is: az út elején található négy lámpaoszlopot áthelyezik, 210 méter hosszúságban közvilágítási kábelhálózat épül, valamint új lámpatesteket helyeznek el az oszlopokon.

Az alpolgármester kifejtette, hogy az ipartelepen felmerültek közbiztonsági kérdések is: a területen számos gazdasági és ipari létesítmény található, és habár számos vállalkozásnak sikerült fejlesztenie az utóbbi időkben, de előfordultak olyan esetek, amikor a telephelyekre illetéktelen személyek jutottak be. Éppen ezért merült fel egy kamerarendszer kiépítésének az ötlete, amelynek a kivitelezése már megtörtént.

Alt Norbert elmondta, hogy az ipari parkban két terület nem csatlakozott az optikai kábelhálózathoz, azonban a pályázatnak köszönhetően mindkét rész elérhető lett optikai földkábellel, valamint más cégek számára is elérhetővé vált a nagy sávszélességű optikai hálózat.

A beruházás befejezése 2019. március 31-re várható.

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

 

 

 

 

 

 

2019. 05. 14., SAJTÓKÖZLEMÉNY

BEFEJEZŐDÖTT AZ ÉSZAKI IPARI PARK FEJLESZTÉSE GYULÁN

Befejezték az infrastruktúra-fejlesztési munkálatokat Gyulán, a Henyei Miklós utcában és a Csíkoséri soron. Az Északi Ipari Park infrastruktúra fejlesztése Gyulán című, TOP-1.1.1-16-BS1-2017-00010 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 86,41 millió forint vissza nem térítendő, európai uniós támogatásból.

A beruházás keretében a Henyei úttól a Csíkoséri sorig 189 méter hosszú, öt méter széles aszfaltburkolatú út épült, mindkét oldalán süllyesztett szegéllyel és egy-egy méter padkával. A Csíkoséri soron, 128 méter hosszú szakaszon, három méterrel kiszélesítették a meglévő burkolatot, és az út területén öt kamionparkolót alakítottak ki, amellyel megszüntetik a korábbi, balesetveszélyt jelentő állapotot. Az elkészült parkoló mellett végig kiemelt szegély, az útszélesítés mellett pedig süllyesztett szegély épült.

Emellett a közbiztonság növelése érdekében mintegy 210 méter hosszú szakaszon közvilágítás épült ki, új lámpatesteket helyeztek el az oszlopokon, és új kamerarendszert telepítettek a területre. Az új kamerák a városi térfigyelő rendszer részeként üzemelnek majd, áramellátásuk pedig a helyi hálózatról történik.

A pályázatnak köszönhetően az ipari park teljes területén optikai földkábelt telepítettek. Az új rendszer kiépítésének eredményeként minden cég számára elérhetővé vált a nagy sávszélességű optikai hálózat használata.

A projekt befejezésének dátuma: 2019.03.31.

 

 

További információ kérhető Molnár Csabától, a Gyulai Polgármesteri Hivatal mérnöki osztályának vezetőjétől (+36-66-526-870, molnar@gyula.hu).

 

 


 

 

2019. 05. 14., SAJTÓANYAG

LEZÁRULT AZ ÉSZAKI IPARI PARK FEJLESZTÉSE

Az északi ipari park infrastruktúra fejlesztése Gyulán című projekt átadóünnepségét tartották május 14-én. A helyszínen Alt Norbert alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Görgényi Ernő polgármester ismertette a beruházás részleteit, Kovács József országgyűlési képviselő pedig átadta a beruházást. A munkálatok összesen 86,5 millió forintba kerültek.

 

KOVÁCS JÓZSEFGÖRGÉNYI ERNŐ ÉS ALT NORBERT

Fotó: Gyulai Hírlap 

Alt Norbert azzal kezdte, hogy amikor 2006-ban megválasztották a körzet képviselőjének, akkor sokan felkeresték a Henyei úti vasúti átjáró rossz állapota miatt, amely az frissen felújított ipari park felé közlekedők életét is megkeserítette.

Végül a MÁV-val közösen sikeresen felújították az átjárót, a területen azóta kisebb beavatkozások és fejlesztések történtek, így például táblákat helyeztek ki, útpadkázás történt, illetve a csatornákat tisztították meg. Nagyobb beruházásokra nem volt lehetőség, éppen ezért örültek, hogy pályázati lehetőség adódott a környék rendezésére.

– Tisztelet a gyulai vállalkozásoknak, amelyeknek munkája megteremtik azokat az alapokat, amelyekkel eredményesen sáfárkodva, az önkormányzat a közösség céljait szolgáló beruházásokat tud megvalósítani – vette át a szót Görgényi Ernő.

A polgármester kiemelte: az adóbefizetéseket igyekeznek megtöbbszörözni a pályázati támogatások elnyerésével, mindennek érdekében pedig olyan gazdasági programot alkotott a városvezetés, amelynek sarokpontjai a szociális és egészségügyi intézmények korszerűsítése, az oktatási-nevelési intézmények fejlesztése, valamint a városi infrastruktúra fejlődésének elősegítése.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

Mint mondta, a gazdasági fejlesztési pályázatokat mindig árgus szemekkel figyelik, valamint egyeztetéseket tartottak az ipari parkban dolgozó vállalkozókkal, hogy ha eljön az ideje, akkor olyan beruházásokat valósíthassanak meg, amelyek az ő érdekeiket szolgálja.

A városvezető hangsúlyozta: az északi ipari park fejlesztése a nyolcadik olyan beruházás, amelyhez TOP-os pályázati forrásból nyerték el a pénzt.

A folytatásban Görgényi Ernő ismertette a beruházást: megtudtuk, hogy a pályázat által 84,5 millió forintot nyertek el, amelyhez az önkormányzat 2 millió forint többletforrást biztosított. Az összegből a Henyei úton kamionfordulót, valamint parkolókat építettek, illetve kiszélesítették az utat. A szakasz kiemelt szegélyt kapott, illetve kicserélték az ivóvíz gerincvezetéket is.

A fejlesztések során négy lámpatestet áthelyeztek, 210 méter hosszon közvilágítási kábelhálózatot építettek ki, valamint led fényforrással rendelkező lámpatesteket állítottak fel. A helyszínen kamerákat is felszereltek, illetve – a jobb internetelérést elősegítendő – optikai kábelhálózat fejlesztést is végrehajtottak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap

 

 

A beruházás kivitelezője a fürdővárosi Árisz Kft. volt, a tervezést is egy gyulai szakember, Tóth Gábor végezte el.

– A város gazdasága egyértelműen fejlődő tendenciát mutat – húzta alá Kovács József. Mint mondta, sokan felteszik a kérdést, hogy egy olyan városban, amely üdülési célpont, van-e szükség ipari tevékenységre, de egyértelműen van, hiszen az iparűzési adóbevétel nélkül sokkal szerényebbek lennének a lehetőségek.

A képviselő rámutatott: amíg 2010-ben nagyjából 580 millió forint volt a fürdőváros iparűzési adóbevétele, amely mostanra megközelíti az évi 1 milliárd forintot, amely jelentős növekedés. Hozzátette, hogy az önkormányzat jól gazdálkodik a pénzzel, folyamatosan visszaforgatja azt városi fejlesztésekbe.

A köszöntők után Görgényi ErnőAlt Norbert és Kovács József ünnepélyesen átvágták a munkálatok lezárását jelző szalagot, majd közösen elültettek egy fát is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)