Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vádat emeltek a templomi fosztogatók ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2018. január 23. 13:00
Vádat emeltek a templomi fosztogatók ellen
A tápiószőlősi férfi és élettársa legalább 18 alkalommal ürítették ki a perselyt

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a 27 éves tápiószőlősi férfival és 22 éves élettársával szemben, akik három templomban legalább 18 alkalommal ürítették ki a perselyt – áll a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Az elsőrendű vádlott 2016. május 13-án a Szent Miklós parkban található román ortodox templomban drót és ragasztószalag segítségével vette ki a pénzt a perselyből, és csaknem száz darab nyakláncot, karkötőt, kulcstartót, rózsafüzért és ikont tulajdonított el 50 ezer forint értékben. A templom előteréből egy babakocsit is elvitt. A férfi korábban legalább kilenc alkalommal fosztotta ki a perselyt egyedül vagy élettársával együtt.

2016 júniusában és szeptemberében Sopronban is kifosztottak egy templomot, majd újra Gyulára érkeztek, ahol a Nádi Boldogasszony-templom perselyét ürítették ki. A férfi egyébként többszörösen büntetett előéletű, különös visszaeső, más ügyből kifolyólag jelenleg is büntetését tölti. 

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit öt rendbeli, míg a nőt három rendbeli lopással vádolja. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság kötelezze a vádlottakat az általuk okozott csaknem 175 ezer forintos kár megtérítésére. Az eljárás a Gyulai Járásbíróságon folytatódik.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)