Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pluhár László az MSZP és a DK közös jelöltje Békés megye hármas számú választókerületében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2018. január 17. 18:05
Pluhár László az MSZP és a DK közös jelöltje Békés megye hármas számú választókerületében
Elek polgármestere szerint többen szeretnék leváltani a fideszes kormányt, mint ahányan megtartanák

A Demokratikus Koalíció támogatásával Pluhár Lászlót indítja az MSZP a Békés megyei hármas számú választókerületben az áprilisi országgyűlési választáson – jelentette be Kunhalmi Ágnes, az MSZP fővárosi elnöke január 17-én a párt gyulai irodájában.

Pluhár László, Kunhalmi Ágnes és Lebenszky Attila

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Kunhalmi Ágnes emlékeztetett arra, hogy az MSZP és a DK mind a 106 egyéni választókerületben meg tudott egyezni a közös egyéni jelöltekről. A koordinált indulásról szóló megállapodás alapján a két párt nem indít egymás ellen jelöltet, azonban külön listát állítanak.  

Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: vissza kell adni a politikát az embereknek. Mint kifejtette, olyan egészségügyi, oktatási, munkaügyi és szociális rendszert kell kiépíteni, ahol mindenki megtalálja a saját boldogulását.

Kérdésünkre elmondta: az MSZP és a Párbeszéd szövetségét több civil szervezet és a Magyar Liberális Párt is támogatja. Hozzátette: „szövetségük kapuja nyitva áll a változást akaró pártok előtt”. Kijelentette: bízik abban, hogy a DK Karácsony Gergelyt, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét is támogatni fogja.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Pluhár László tizenhat éve polgármester Eleken. A képviselőjelölt hangsúlyozta, jól ismeri a gyulai központú választókerületet, amely összesen húsz települést: hat várost és tizennégy falut foglal magába.

A politikus szerint a közvélemény-kutatások alapján többen szeretnék leváltani a fideszes kormányt, mint ahányan megtartanák.

Érdeklődésünkre kifejtette: Gyula centrumszerepet tölt be a térségben, így az egész megye fejlődésére hatással van. Aláhúzta: a fürdőváros húzóágazatai – az idegenforgalom, az egészségügy és az élelmiszeripar – révén dinamikusan fejlődik, ezt továbbra is meg kell őrizni. Pluhár László úgy véli, a lakosság életkörülményeit a települések együttműködésével lehetne jobbá tenni, amire jó példa Gyula és Elek közös ívóvízminőség-javító programja.

Lebenszky Attila, a DK helyi elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: örül annak, hogy „hosszabb huzavona” után „a két legerősebb demokratikus párt” megállapodott egymással, mert csak így lehet leváltani az „Orbán-rezsimet”. A politikus abban bízik, hogy a kisebb demokratikus pártok visszalépnek a közös jelöltjük javára.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)