Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Előválasztási „homokozó” 2.1

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPJHÍREK • 2019. szeptember 16. 19:49
Előválasztási „homokozó” 2.1
Totális csőd a gyulai ellenzéki oldalon

Nagyon kicsi az esélye annak, hogy Gyulán – úgynevezett – előválasztás legyen az ellenzéki oldalon. A ma délután 3 órára meghirdetett egyeztetésre, amelyet Vargáné Balázs Magdolna, az MSZP gyulai választókerületi elnöke javasolt, a Gyulai Hírlapon kívül senki nem ment el. Ezt hívják totális csődnek; de legalább megpróbálták. 

Vargáné Balázs MagdolnaLeel-Őssy Gábor és lebenszky attila az mszp gyulai irodájában

Fotó: Gyulai Hírlap – MP

Az MSZP helyi politikusán kívül Lebenszky Attila, a DK választókerületi elnöke és Leel-Őssy Gábor (DK), a baloldali ellenzéki összefogás polgármesterjelöltje várta a meghívottak. Hogy kiket is vártak erre a megbeszélésre? Egészen pontosan Durkó Károlyt (Városbarátok), Csengeri Lajost (Jobbik), Galbács Mihályt (MMM, Kossuth-kör), Pomuczné Nagy Ildikót (független), Szabó Lászlót (LMP) és Sebők Évát (Momentum). 

Amíg reménykedve vártuk a többieket, befutott Pomuczné Nagy Ildikó független polgármesterjelölt e-mailje, amiben elfogadóan nyilatkozott a DK és az MSZP kezdeményezéséről. Röviden ennyi a mai ellenzéki egyeztetés története.

A jelenlévők azért elmondták, hogy pénteken 17 óráig várják a többiek támogató szándéknyilatkozatát. Ez az egyértelmű távolmaradás nyilván beszédes, nem tévedünk, ha leírjuk, hogy Gyulán nem lesz totális ellenzéki összefogás.

Öt polgármesterjelöltje van városunknak: Görgényi Ernő (FIDESZ-KDNP), Durkó Károly (Városbarátok), Leel-Őssy Gábor (DK), Galbács Mihály (MMM), Pomuczné Nagy Ildikó (független). A 10 gyulai egyéni választókerületben minden fideszes jelöltre négy ellenzéki képviselőjelölt jut. Ez szinte már csak puszta matematika, hogy kinek van a legnagyobb esélye körzetenként a győzelemre ellenzéki megállapodás és visszalépések nélkül. Nagyon úgy tűnik, hogy ami az ellenzéki oldalon totális csőd, az a kormánypárti oldalon totális győzelem lesz megint.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)