Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Vargáné Balázs Magdolna: a szocialista szavazótábor üzenete világos volt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. május 27. 11:29
Vargáné Balázs Magdolna: a szocialista szavazótábor üzenete világos volt
Az MSZP gyulai központú választókerületi szervezete elnézést kért szavazóitól

Az MSZP gyulai központú választókerületi szervezetének nevében elnézést kért a szocialista szavazótábortól Vargáné Balázs Magdolna. Az MSZP fürdővárosi szervezetének és választókerületi szervezetének elnöke hétfőn közleményben értékelte pártja európai parlamenti választási eredményét.

„A szocialista szavazótábor üzenete világos volt. A tanulságokat levonva elnézést kérünk tőlük, és a helyreállítási munkálatoknak igyekszünk felelősen eleget tenni” – írta Vargáné Balázs Magdolna.

„A Demokratikus Koalíciónak és a Momentumnak gratulálunk! Sok erőt és bölcsességet kívánunk az Európai Unióban végzendő feladataikhoz” – tette hozzá.  

„A Fidesz, a megszokottakon is túl, minden nemtelen fegyverzetet bevetett, hogy megszerezze ragadományát. Ehhez nem tudunk gratulálni, csak azt kívánni, hogy az emberek szeme végre felnyíljon, és ne fogadják el a félelmet, a riogatást” – fogalmazott a közleményben.

Hozzáfűzte: „Szabad választás csak ott van, ahol szabad a média, ahol szabad emberek döntenek szabad akaratukból”.

Mint azt megírtuk, Gyulán a Fidesz-KDNP a szavaztok 50,68 százalékát szerezte meg a vasárnapi európai parlamenti választáson. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, százszázalékos feldolgozottság alapján, a DK 20,15 százalékon, a Momentum 8,3 százalékon, a Jobbik 6,23 százalékon, az MSZP-Párbeszéd 6,09 százalékon, a Mi Hazánk Mozgalom 3,2 százalékon, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2,48 százalékon, az LMP 2,2 százalékon, a Magyar Munkáspárt 0,66 százalékon végzett. 

A fürdővárosban 43,28 százalékos volt a részvételi arány, ez némileg elmarad a 43,37 százalékos országos átlagtól. A névjegyzékben 24 903-an szerepeltek, közülük 10 778-an járultak az urnákhoz.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)