Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nézz és láss a gyulai Postagalériában!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • KULTÚRA • 2017. december 12. 12:30
Nézz és láss a gyulai Postagalériában!
Zsadának nyílt grafikai kiállítása az Eszperantó téren

Képeim mondanivalóját, ha meghallja, célba értem, de ha nem, remélem, tetszését leli bennük – olvasható Győri Erzsébet, azaz Zsada bemutatkozásában. A szarvasi képgrafikus kiállítása a Postagalériában tekinthető meg.

Győri Erzsébet, Zsada grafikus kiállítása tekinthető meg a Postagalériában

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Győri Erzsébet, Zsada fodrászból lett képgrafikus, belső indíttatásból és önerőből, miután a képzőművészeti egyetemre nem vették fel.

Alkotói útjára egykori osztályfőnöke, Gyóllainé Gyöngyik Éva, a kunszentmártoni gimnázium pedagógusa indította el. Biztatására iratkozott be az Óbudai Képzőművészeti Szakképző Iskolába (OXI), ahol elsajátíthatta a munkáját segítő alapvető technikákat. Később Fabó Éva restaurátor művész, a szarvasi Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola tanára egyengette pályáját, aki Brachna Irén igazgató beleegyezésével és támogatásával lehetőséget adott számára, hogy használhassa az intézmény műtermének présasztalát.

Kezdetben linómetszeteket készített, aztán egyre több rézkarcot is. A Postagalériában ezekből láthatunk válogatást. A jövőben viszont egyéb technikákat is ki szeretne próbálni, így a mezzotintót, az akvatintát és a szitanyomást, amennyiben elő tudja teremteni az ezekhez szükséges eszközkészletet.

A postahivatal ügyfélfogadó terében Győri Erzsébet, Zsada egy tájékoztató jellegű publikációt is a látogatók figyelmébe ajánl: a kiadványban különböző grafikai eljárásokról olvashat az érdeklődő. Ugyanitt a művész elérhetőségei is megtalálhatók.

A tárlat Kasoly László közreműködésével valósult meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)