Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai SE bokszolója is indult az Ökölvívó Magyar Bajnokságon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Gy. N. • SPORT • 2017. november 22. 13:35
A Gyulai SE bokszolója is indult az Ökölvívó Magyar Bajnokságon
A 15 éves Balogh Adrián egy dunaújvárosi ökölvívó ellen lépett a ringbe

Balogh Adrián és edzője, Gyarmat Attila

 

Egerben rendezték meg nemrégiben a Junior Országos Magyar Bajnokságot, ahol a Gyulai SE ökölvívója, Balogh Adrián képviselte városunkat.

Balogh Adrián súlycsoportjában volt az egyik legerősebb mezőny, 13 versenyző indult a 63 kg-os kategóriában. Adrián sorsolása szerencsésnek mondható, hiszen a tavalyi magyar bajnokság győztesével csak a döntőben kellett volna megmérkőznie.

A 15 éves Balogh Adrián a dunaújvárosi Simon Richárd ellen lépett ringbe, és szoros küzdelemben, megosztott pontozással maradt alul. A gyulai versenyző ellenfele többéves versenyzői múlttal büszkélkedhetett, míg Adriánnak a bajnokság előtt mindössze hat hivatalos mérkőzése volt.  

Adrián ellenfele kezdte jobban a mérkőzést, az első menetben ő irányított. A gyulai ökölvívó ekkor még nem tudta megvalósítani a kidolgozott taktikát, így a nyitó menetet elvitte a dunaújvárosi fiú. Adriánnak a szünetben kapott utasításoknak köszönhetően sikerült átlendülnie a kezdeti megilletődöttségen, és a második menetben már ő irányította a mérkőzést. Kívülről bokszolva, jól begyakorolt ütéskombinációival megnyerte a menetet.

A záró etapban mindkét bokszoló elfáradt. Ennek ellenére a harmadik menet is nagy iramban folyt, és komoly adok-kapok alakult ki a két ökölvívó között. A versenyzők a hajrában mindent kiadva magukból, kölcsönös pofonokkal válaszoltak egymás támadásaira. Adriánt a menet végén, óriási küzdeni akarása és a szíve vitte előre egészen az utolsó percig. A pontozóbírók végül 3-2 arányban Adrián ellenfelét látták jobbnak, így a gyulai bokszoló elbúcsúzott a további szerepléstől.

Az idei évben kitűzött fő cél a Gyulai SE ökölvívói számára a Magyar Bajnokságon való indulás volt, ahol a fürdőváros két ökölvívója is versenyzett. Ez nagy teljesítmény a részükről, a fiatalok egész évben erre a megmérettetésre készültek. A bokszolók sok tapasztalatot gyűjtöttek az idei versenyek során, de technikailag és fizikailag is fejlődniük kell még ahhoz, hogy a következő mérkőzéseiken és a jövő év végi Magyar Bajnokságon eredményesek lehessenek.

A technikai felkészítésben a gyulaiak segítséget kapnak a békési szakosztály edzőjétől, Maczik Páltól is, aki 42 éve tanítja a versenyzőket az ökölvívás művészetére, és 2009–2015 között a korosztályos válogatott edzőjeként dolgozott. A mérkőzés, a fiatalok bokszolói tevékenysége és az edzések megtekinthetők a Gyulai Sport Egyesület Facebook-oldalán.  

Az egyesület edzője Gyarmat Attila lapunknak elmondta: várja a sportot és az ökölvívást szerető cégek vagy vállalkozások, illetve magánszemélyek támogatását, hogy a megfelelő hátteret tudja biztosítani a gyerekek számára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)