Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Horog Máténak nyílt kiállítása a Pándy Galériában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2017. július 06. 18:00
Horog Máténak nyílt kiállítása a Pándy Galériában
A fiatal alkotó hamarosan Gyula egy-egy részletét is megörökíti

Újabb alkotónak, Horog Máténak nyílt kiállítása július 6-án a Pándy Galériában. A gyulai kórház területén található kiállítótérben az autodidakta művész 28 munkája látható. A sorozatot City Legends címmel bocsátották útjára.

____Eredeti-IMG_6699.JPG

horog máté a Pándy Galériában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Az elnevezésből abból adódik, hogy a képeken elsősorban városokat örökítek meg, természetesen főként azokat, ahol éltem, jártam. Miskolc, Budapest és Debrecen mellett a terveim között már Gyula is szerepel, hiszen ebben a kis pezsgő városban olyan sok minden van a történelemből, és mellette rengeteg a szín és a látnivaló – emelte ki a képek alkotója.

A fiatal grafikus alkotói munkája során a modern technikákat is használja a hagyományosak mellett, és a képek utóéletét tekintve is halad a korral. Művei már egyes városok ajándékboltjaiban is megtalálhatók hűtőmágneseken és képeslapokon, hogy minden látogató magával vihesse azokat, és velük együtt a város egy-egy művészi képmását is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Mint megtudtuk, az alkotó 2014-ben álmodta meg a City Legends sorozatot. Korábban képeslapokat készített, és már kollégista diákként is akadt egy-egy kiállításra elegendő alkotása. Horog Máté kiemelte: célja az, hogy a képei által nyújtott vizuális élmény mellett a nézők ismereteket is szerezzenek. Ezért hozta létre blogját és kiállításának fotói alatt is elhelyezett némi információt a falakon látottakról.

Akit többet szeretne tudni Horog Máté művészetéről, az a www.city-legends.com oldalon tájékozódhat. A kiállítás három héten át tekinthető meg a Pándy Galériában.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)