Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Harmadik alkalommal rendezték meg a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóját Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2017. május 18. 15:00
Harmadik alkalommal rendezték meg a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóját Gyulán
A seregszemle 600 vendéget vonzott a fürdővárosba

A gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban harmadik alkalommal rendezték meg a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóját május 18-án. A megye húsz településéről érkezett fiatalok és kísérőik sportprogramokon, Ki Mit Tud?-on vehettek részt, és egy „barátságzászlót” is elkészítettek. Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény vezetője bejelentette: a Szivárvány napközi otthonuk pályázat útján 125 millió forintot nyert el, amelyből  a tervek szerint foglalkoztató szobát, tornaszobát és terápiás szobát alakítanak majd ki.

Hatszáz fiatal érkezett a rendezvényre 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megjelenteket Görgényi Ernő polgármester köszöntötte. Hangsúlyozta: több oka van annak, hogy útjára indították a találkozót. Kiemelte, az emberek számára az egyik legfontosabb szükséglet tartozni valahová. A jelenlévő fiataloknak erre jó alkalmat adnak a hasonló rendezvények.

– Fontos célkitűzésünk, hogy Gyula városára a sérült emberek egyfajta második otthonukként tekinthessenek, egy olyan helyre, amely egész évben több rendezvénnyel is várja őket – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette: az esemény egyre több vendéget vonz, hisz míg első alkalommal 300-an, idén már közel 600-an érkeztek a nem mindennapi találkozóra.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő köszöntőjében arra tért ki, fontos észrevennünk, hogy egy társadalom értékét jól mutatja, hogyan viszonyul a fogyatékkal és valamilyen sérüléssel élőkhöz, és e tekintetben Magyarország jó úton jár.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekvédelmi Intézménye nevében mondott köszöntőt. Az intézményvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy egy hasonló eseményen az ember csakis kap és nem ad. Egy ilyen napon részt venni feltöltődést jelent minden szervezőnek és jelenlévőnek.

Bejelentette, Szivárvány napközi otthonuk nemrégiben pályázat útján 125 millió forintot nyert el, amelyből  a tervek szerint foglalkoztató szobát, tornaszobát és terápiás szobát alakítanak majd ki.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A nap folytatásában kezdetét vette a sportprogramok sokasága, így a jelenlévők kosárlabdával, focival, tollasozással, vagy akár gombfocival is múlathatták az időt. Andor bohóc lufit tekert és napközben Ternován Zoltán kerékpáros is megérkezett, aki SM betegként tekeri körbe Magyarországot. Mint megtudtuk: a sportos biciklista sorstársai figyelmét szeretné felhívni akciójával, elsősorban a mozgás fontosságára.

A délutáni Ki Mit Tud?-on mindenki bemutathatta, mihez ért a legjobban, az Agility-bemutatón pedig a gyulai kutyások adták elő legügyesebb mutatványaikat.

Délután a fiatalok „barátságzászlót” készítettek, ebben Kéri László festő nyújtott nekik segítséget: a jelenlévők színes tenyérlenyomatukkal alkották meg a közös művet. A különleges festményt a víztorony tetejéről bocsátják útjára a szervezők. Az egész napos eseményt diszkóval zárja a fürdővárosban összegyűlt több száz fiatal.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)