Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint hétszáz résztvevő érkezhet a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozójára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. április 23. 15:28
Több mint hétszáz résztvevő érkezhet a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozójára
Idén hetedik alkalommal szervezik meg a rendezvényt

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Több mint hétszáz résztvevőt várnak a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozójára, melyet hetedik alkalommal rendeznek meg május 23-án Gyulán – emelte ki Alt Norbert alpolgármester április 23-án az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón, a Szivárvány napközi otthonban.

Elmondta: a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban, a Göndöcs-kertben, a Vigadóban, a Kohán Képtárban és a Bowling Factoryban is lesznek programok; a rendezvény ingyenesen és szabadon látogatható.

Aláhúzta: az esemény fesztivállá nőtte ki magát, amelynek szervezését számos civil szervezet, önkéntes, gyulai és környékbeli intézmény segíti. Emlékeztetett: a 2015-ben útjára indított találkozót a koronavírus-járvány miatt három évig nem tarthatták meg, de tavaly rekordszámú résztvevővel rendezték meg újra.  

Mint ismertette, az esemény főszervezői: a gyulai önkormányzat, a Szivárvány napközi otthon, a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesülete, valamint a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI.

Kérdésünkre kifejtette: az országban nincs más hasonló jellegű rendezvény, amely ekkora összefogással valósul meg, teljesen ingyenes, és ilyen gazdag a programkínálata.

Közölte: a találkozót mintegy 5 millió forintból valósítják meg. A fürdővárosi önkormányzat 1,5 millió forinttal támogatja az eseményt, amelyet civil szervezetek és támogatók is segítenek.  

Papp Zsuzsanna, a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesület elnöke jelezte: többek között sportprogramokkal, sétakocsikázással, solymász- és kutyabemutatóval, íjászversennyel, hangtálterápiával, utazóplanetáriummal, Ki mit tud? versennyel, rajzpályázattal, szépségsarokkal és kreatívsarokkal várják a sérült fiatalokat. Emellett a résztvevők idén is elkészítik a barátságzászlót, amelyet a víztoronyról engednek majd le.  A rendezvény sztárvendége Kökény Attila lesz.

Kovács Zoltán, a Szivárvány napközi otthon vezetője hangsúlyozta: a közösségépítés mellett a találkozó célja a sérült fiatalok integrációjának segítése. Kitért arra is, hogy a rendezvényen segítőként lesznek jelen a gyulai Erkel-gimnázium tanulói.

Poptyilikán Anikó, a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI főigazgatója elmondta: 160 diákuk és mintegy 70 pedagógusuk, asszisztensük lesz ott az eseményen, nemcsak résztvevőként, hanem segítőként is.   

Fenesi Balázs, a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesületének elnöke arról beszélt, hogy idén új kerekesszékes akadálypályát állítanak fel a rendezvényen, emellett kerekesszékkel és állva is játszható dartscal is készülnek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)