Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rekordlétszám a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. május 23. 16:40
Rekordlétszám a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóján
Hetedik alkalommal szervezték meg a rendezvényt

A résztvevők Közösen melegítettek be a gyulai tornacsarnokban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Minden eddiginél többen, közel nyolcszázan vesznek részt idén a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóján, melyet hetedik alkalommal rendeztek meg május 23-án Gyulán – emelte ki Görgényi Ernő polgármester az esemény megnyitóján, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Emlékeztetett: az első rendezvényt 2015-ben szervezték meg Alt Norbert alpolgármester, gyulai szakemberek és civil szerveztek kezdeményezésére. Akkor még háromszázan látogattak el az eseményre, de a résztvevők száma évről évre nőtt – húzta alá.

Kifejtette: a rendezvény egyik fő célja, hogy a sérült fiatalok és az értük dolgozó szakemberek, civil segítők kötetlen formában együtt tölthessenek egy napot. A találkozó révén erősödhetnek az emberi és a szakmai kapcsolatok – tette hozzá.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Hangsúlyozta: Gyulán több mint egy évtizedes hagyománya van a sérült emberek támogatásának, gondozásának, segítésének; komoly szakmai háttér épült ki erre.

Az ingyenes és bárki számára látogatható rendezvényt több helyszínen tartották, a városi tornacsarnok mellett a Göndöcs-kertben, a Vigadóban, a Kohán Képtárban és a Bowling Factoryban is voltak programok. Többek között sportprogramokkal, kerekesszékes akadálypályával, sétakocsikázással, solymász- és kutyabemutatóval, utazóplanetáriummal, Ki mit tud? versennyel, szépség- és kreatívsarokkal várták a sérült fiatalokat, akiknek rajzpályázatot is hirdettek. Emellett a résztvevők idén is elkészítették a barátságzászlót, amelyet a víztoronyról engedtek le. Az eseményen Kökény Attila is fellépett.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Alt Norbert lapunknak korábban elmondta: mintegy 5 millió forintból, civil szervezetek és támogatók segítségével valósították meg az idei találkozót, amelyet a gyulai önkormányzat 1,5 millió forinttal támogatott. Kiemelte: az országban nincs más hasonló jellegű esemény, amely ekkora összefogással valósul meg, teljesen ingyenes, és ilyen gazdag a programkínálata.

A találkozó főszervezői a gyulai önkormányzat, a Szivárvány napközi otthon, a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesület, a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesülete, valamint a Pánczél Imre Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI voltak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)