Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét megrendezik Gyulán a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2023. május 03. 16:31
Ismét megrendezik Gyulán a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját
Csaknem hatszáz résztvevőt várnak a fürdővárosba

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Csaknem hatszáz résztvevőt várnak május 25-én a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozójára, melyet hatodik alkalommal rendeznek meg Gyulán, a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján Alt Norbert alpolgármester, Papp Zsuzsanna, a Hatodik Érzék Egyesület elnöke, Fenesi Balázs, a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesületének ifjúsági koordinátora és Kovács Zoltán, a Szivárvány napközi otthon vezetője számoltak be a részletekről.

Alt Norbert kifejtette: a koronavírus-járvány miatt 2020 óta nem tudták megszervezni az eseményt, amelynek a kezdetektől az a célja, hogy találkozhassanak egymással és változatos programokon vehessenek részt a sérült fiatalok.

Kiemelte: a rendezvényen 2019-ben több mint 700 vendég vett részt, közülük 100 volt a gyulai, a többiek egyéb településekről érkeztek.

– Az esemény valóságos fesztivállá nőtte ki magát, fellépők, szolgáltatók is jelentkeztek, akik ebben lehetőséget láttak. A kutyás bemutatótól a fodrászszalonig számos izgalmas program volt az évek során – hangsúlyozta. Hozzátette: a találkozót a gyulai önkormányzat és a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye rendezi meg, de számos civil szervezet is bekapcsolódott a szervezésbe. 

Papp Zsuzsanna elmondta: a megnyitó után sportprogramokkal készülnek: vetélkedők, darts és kézilabda színesíti majd a napot. Emellett Ki mit tud?, kutyás bemutató, sólyomröptetés és diszkó is várja a fiatalokat, akik délután egy barátságzászlót is leengednek a víztoronyról. 

Fenesi Balázs megemlítette: szervezetük egy akadálypályával készül az eseményre, ahol a kerekesszékes hétköznapok kihívásait tapasztalhatják meg a résztvevők.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)