Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is megszervezik a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. április 30. 14:55
Idén is megszervezik a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóját
Több száz sérült fiatalt hívtak meg az eseményre a szervezők

Sajtótájékoztatót tartott Alt Norbert alpolgármester, Kovács Zoltán, a Szivárvány Napközi Otthon vezetője és Papp Zsuzsanna, a Hatodik Érzék a Fogyatékkal Élőkért Egyesület elnöke és Örkényi-Nyist Kornélia, az Esély Pedagógiai Központ tagintézmény-vezetője április 30-án. Az eseményen bejelentették: Idén is megszervezik a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóját, amin számos szórakoztató programmal várják majd a megye fogyatékkal élő fiataljait. 

ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Sérült Fiatalok Megyei Találkozója

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Alt Norbert az eseményen elmondta: már ötödik alkalommal szervezik meg a rendezvényt, amelyhez kapcsolódóan szervezőkként az a céljuk, hogy az esemény évről-évre minél színesebb és tartalmasabb legyen. Hozzátette, hogy a program egyre népszerűbb, ebben az évben rekordszámú résztvevő igazolta vissza látogatását.

Papp Zsuzsanna hozzáfűzte, hogy már több mint ötszázan jelentkeztek, de továbbra is érkeznek a visszajelzések a szervezőkhöz. 

Kovács Zoltán a programokat ismertetve elmondta, hogy az idei találkozó május 23-án nyitja meg kapuit. A találkozó idén is megnyitóval indul, majd rögtön fitten startolnak a meghívott fiatalok, akikek Somi Margó tart bemelegítést. Ezek után a sportok délelőttje következik, amin többek között kosárlabda, pingpong, foci és tollaslabda várja a látogatókat.

A délelőtt folyamán kihirdetik az eseményhez kapcsolódó rajzpályázat legjobbjait, majd solymászbemutatót tartanak a Göndöcs-kertben. A fiatalok idén is barátságzászlót festenek Kéri László segítségével, majd ebéd után kutyás bemutató, Ki Mit Tud? és diszkó várja a résztvevőket.

A szervezők a velük dolgozó közösségek képviselőit is meghívták az eseményre, akik között Örkényi-Nyist Kornélia, az Esély Pedagógiai Központ tagintézmény-vezetője kiemelte: örömmel jönnek a rendezvényre, amelyen ebben az évben szépségszalonnal várják az arra vállalkozókat. 
 
Fenesi Balázs, a Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesületének képviseletében hozzáfűzte: az idei év talán legérdekesebb eseménye számukra a darts lesz, aminek köszönhetően idővel a helyi mozgáskorlátozott közösség is megalakíthatja majd saját dartscsapatát.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)