Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aktív évet zárt a Gyulai Városbarátok Köre

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2017. május 18. 14:15
Aktív évet zárt a Gyulai Városbarátok Köre
A tagság közgyűlésen értékelte az elmúlt időszakot

Új tagokat vett fel a Gyulai Városbarátok Köre a március 12-én tartott éves rendes közgyűlésén – tájékoztatta lapunkat Durkó Károly. Az elnök elmondta: a tanácskozáson azokról a témákról is szó esett, amelyekről lakossági felvetésre ő és képviselőtársa, Szalai György interpellált a fürdővárosi grémium ülésein.

Durkó Károly a gyulai képviselő-testület ülésén 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az elnök érdeklődésünkre közölte: a szervezet rendes tagjainak száma meghaladja a harmincat, a tiszteletbeli és a pártoló tagokkal együtt pedig hatvan főt számlál a Városbarátok tagsága.

Kiemelte: tavaly és idén is számos kérdést vetettek fel Szalai Györggyel a gyulai képviselő-testületi ülések interpellációs órájában. Kezdeményezésükre többek között megújult a zeneiskola mögötti parkoló, járda épült a Lidl áruház előtt, valamint a balesetek elkerülése érdekében megszüntették a Béke sugárút és a Hétvezér utca kereszteződésénél lévő kerékpáros átvezetést – ismertette a részleteket az elnök.

A képviselők emellett felhívták a figyelmet a Somogyi Béla, a Bacsó Béla és az Ady Endre utcákat érintő parkolási gondokra, továbbá a kerékpár-regisztrációs rendszer bevezetésének fontosságára. Idén februárban szintén a javaslatukra érkeztek Gyulára építészhallgatók, akik terveket készítenek az egykori 1-es iskola hasznosításáról.

Durkó Károly elmondta: a fürdővárosi háziipari szövetkezet gyűjteményének Gyulára kerüléséért ugyancsak szót emeltek. Mint megtudtuk, a szőtteseket és hímzéseket várhatóan ősszel szállítják új helyükre, a Göndöcs iskolába.

Az elnök emlékeztetett rá, hogy az egykori süvegcukorbolt tárgyai szintén a kezdeményezésükre kerültek Békéscsabáról Gyulára. Arról is beszélt, hogy szeretnék, ha a Gyulai Várfürdőben visszaállítanák Konecsni György mozaikalkotását, és pótolnák a hiányzó bazaltkockákat a Kossuth utcán.

Felidézte: tiszteletbeli tagjuknak, Kiss György szobrásznak emléktáblát állítottak a Kohán Képtár falán Székely Árpád javaslatára. Durkó Károly kitért rá, hogy a Dürer Terem lebontása kapcsán azt kérte az önkormányzattól, helyezze méltó helyre Kiss Sándor Tiszta forrásból című alkotását.

Az elnök arról is beszámolt, hogy a Városbarátok az előző évekhez hasonlóan idén is bekapcsolódnak a református egyház Szeretethíd nevű programjába.

Kiemelte: a közelmúltban két könyvet is megjelentettek a Gyulai Évszázadok Alapítvány gondozásában. A kötetek a Gyula Anno könyvsorozat darabjai. 

Durkó Károly végezetül hangsúlyozta: továbbra is intenzív az aradi és a gyulai vállalkozók, civilek közötti kapcsolat, amelynek – mint fogalmazott – Szalai György a motorja.

Mint megtudtuk, a közgyűlés végén Bagi Csilla, a Városbarátok képviselőjelöltje ismertette programját. 

 

Szalai György és Durkó Károly

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)