Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Sérült gyerekeknek szerzett örömöt Andor bohóc

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2018. május 23. 19:15
Sérült gyerekeknek szerzett örömöt Andor bohóc
Hurguly-Szabó György elektromos kerekesszéket ajándékozott két fiatalnak a gyulaiak segítségével

A felújítás pillanatai 

Fotó: Gyulai Hírlap – M-P. J.

Két elektromos kerekesszéket ajándékozott sérült gyerekeknek Hurguly-Szabó György, ismertebb nevén Andor bohóc. Lapunknak elmondta: a kezdeményezéssel nemcsak az volt a célja, hogy örömöt szerezzen a rászoruló fiataloknak, hanem az is, hogy bebizonyítsa, a gyulaiak is képesek összefogni egy jó ügyért.

– Másfél évvel ezelőtt keresett meg az egyik ismerősöm azzal, hogy jótékony célra szeretné felajánlani elhunyt édesapja kerekesszékét. Megkért, hogy újítsam fel, és juttassam el egy rászoruló gyerekhez – számolt be a részletekről.

Mint megtudtuk, a munkálatok három hónapot vettek igénybe, a költségekre pedig lufihajtogatásból gyűjtötte össze a pénzt a bohócdoktor. A jótékonysági akcióba többen is bekapcsolódtak, volt, aki a fuvarozásban, volt, aki a javításban segített, és olyan is akadt, aki alkatrésznek ajánlotta fel rossz állapotú kerekesszékét.

– Időközben egy eladó gépet is találtam. A megvásárlásra a Facebookon szerveztem gyűjtést, három nap alatt össze is jött rá a pénz – idézte fel Hurguly-Szabó György.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – M-P. J.

A két kerekesszéket a május 17-i Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján adta át a gyerekeknek Andor bohóc. Elmondta: egyiküket, Kozó Martinát a gyulai Pánczél Imre-tagintézmény munkatársai segítségével választotta ki, másikukra, Farkas Lehelre pedig véletlenszerűen esett a választás.

– A rendezvényen megkérdeztem a kísérőktől és a nevelőktől, hogy ki az, aki egészségileg és anyagilag leginkább rászorul az adományra. A gyerekek neveit bedobtuk a kalapomba, majd az egyik résztvevő kihúzta a nyertest.   

Hurguly-Szabó György elárulta: látva a gyerekek örömét annyira elérzékenyült, hogy félre kellett vonulnia. – Akkora szeretetdózist kaptam, hogy elsírtam magam – mesélte lapunknak.

Elmondta: a kezdeményezéssel be szerette volna bizonyítani, hogy a jó ügy érdekében a gyulaiak is képesek összefogni. Hozzátette: jótékony akcióival elsősorban nem a cégeket, hanem a civileket szeretné megszólítani.

Érdeklődésünkre arról is beszámolt, hogy hagyományt szeretne teremteni a mostani adományozásból, ezért továbbra is várja azok jelentkezését, akik szívesen ajánlanák fel jótékony célra nem használt elektromos kerekesszéküket. Elárulta: ketten már jelezték neki, hogy eljuttatnák hozzá feleslegessé vált kocsijukat.

 

Andor bohóc és a felújított gép új tulajdonosa, Farkas Lehel

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)