Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Háromdimenziós képeket állított ki Mezei Diána

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterKULTÚRA • 2016. november 28. 11:15
Háromdimenziós képeket állított ki Mezei Diána
A gyulai festőnek a kórházigazgatás épületében nyílt tárlata
Második kiállítását nyitotta a fiatal gyulai festő, Mezei Diána. Első tárlatát a postagalériában tekinthették meg az érdeklődők, ezúttal pedig az orvosírnokként dolgozó lány munkahelye, a kórházigazgatás épülete lett a helyszín. A festmények és rajzok mellett háromdimenziós alkotások is kikerültek a falra.
____Eredeti-DSCN4656.JPG

Mezei Diána 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter 

– Alapvetően három háromdimenziós képem van, ezekből kettőt állítottam most ki – kezdte Mezei Diána. – Az egyiken egy hungarocellből kifaragott emberi szív látható, a másikon két emberi alakzat van, ezeknek a szívét köti össze egy telefontöltő. A képen egy férfi és egy nő látható összekötve, de nem fontosak a nemek, hiszen elsősorban nem a szerelemre akartam utalni, hanem két ember közti kapcsolatra, amely fel tud tölteni érzelmileg.

A tárlat november végéig tekinthetik meg az érdeklődők a kórházigazgatás nyitvatartási idejében, de természetesen nem ez lesz az utolsó helyszín, ahol találkozhatunk a gyulai művésszel. Elmondása szerint december elején a békéscsabai Társaskörben láthatjuk újra az alkotásait, januártól pedig a Kupak sörözőben nyit újabb kiállítást. Utóbbi helyszínen már dolgozott, ugyanis egy október 23. témájú rajzot készített a söröző számára.

A meglévő kiállítási darabok mellé már készülnek az újabbak, illetve részt vett az Inktóber elnevezésű kezdeményezésen, amelynek lényege, hogy a csatlakozó alkotók október minden napján készítenek egy rajzot tollal vagy bármilyen eszközzel, amellyel tintát lehet felvinni a vászonra. Az elkészült harmincegy skiccből is szeretne egy kiállítást nyitni a jövőben, valamint a következő 3D-s mű is készül – amelynek alapja egy játékpisztoly lesz – így Mezei Diána dolgos hónapok elé néz.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)