Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közút-, házszám- és hínárproblémák a képviselő-testületi ülésen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2016. június 30. 12:10
Közút-, házszám- és hínárproblémák a képviselő-testületi ülésen
Rövid volt a gyulai grémium interpellációs órája: mindössze négy kérdés hangzott el a tanácskozáson
A megszokott módon, az interpellációs kérdésekkel kezdte meg az ülését a gyulai képviselő-testület június 30-án a városháza dísztermében. Mittag Mónika a közutak állapotáért, Bod Tamás pedig a Munkácsy utca biztonságáért szólalt fel. Torma Béla elmondta, hogy rengeteg problémát okoz, hogy a városban rosszul vannak kitéve a házszámok, ha kint vannak egyáltalán. Dr. Ökrös István az Élővíz-csatorna elhanyagoltságáról beszélt.
____Eredeti-GYHRCSD_11.JPG

A képviselő-testület június 30-ai ülése 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mittag Mónika (Fidesz) volt az első felszólaló, egy már többször is felvetett témát hozott fel újra, miszerint a K. Schriffert József utca és az Ajtóssy Albert utca burkolata annyira rossz állapotban van, hogy szinte járhatatlan. A nem megfelelő minőség oka, hogy nagy le van terhelve az útszakasz. Elmondása szerint fontos lenne, hogy rendbe hozzák, de évek óta nincs változás az ügyben.

Mittag Mónika

Dr. Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester válaszából kiderül, hogy tudnak az útszakasz állapotáról, többször kértek beavatkozást a közútkezelőtől, de eddig minden alkalommal elutasították a kérést. Újraaszfaltozásra egyelőre nincs lehetőség, de egy kátyúzást már megígértek.

Bod Tamás

A Munkácsy utca biztonságossá tétele volt Bod Tamás (Együtt, MSZP) felvetése. Elmondása szerint a Megyeház utca és Kossuth Lajos utca felé tartó szakasz egyik oldala balesetveszélyes, mivel az úttest és a járda összeér. Az egyik oldalon van egy korlát, de a Gyula Panzió felől nincs semmi, ami megvédené a gyalogosokat és az autósokat.

Torma Béla

A kérdésre Molnár Csaba, a polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetője felelt, aki szerint ugyanolyan korlátot nem lenne biztonságos a járda szélére építeni, ugyanis optikailag beszűkítené az úttestet, amely további baleseteket idézhetne elő. A legfőbb probléma, hogy a járdasziget és az út egy szintben van, ezért megoldás lehetne az úttest visszamarása, ami egy drága folyamat, de akár útjelzés felfestéséről is lehetne szó, egyelőre vizsgálják a költségeket. Dr. Görgényi Ernő azt kérte, hogy ne vessék el az oszlopok és a korlát lehetőségét, egyeztessenek ezzel kapcsolatban a rendőrséggel.

Dr. Ökrös István

Torma Béla (Fidesz) egy olyan problémát vetett fel, amely a város egész területén jellemző. A lakások és a házak számozása ugyanis sok helyen nem pontos, vagy egyáltalán nincs kitéve, ez pedig rengeteg gondot okozhat.

Dr. Varga Erzsébet aljegyző szerint ez egy gyakran felvetett ügy, 2014-ben már elindult egy központosítási program, hiszen tényleg rengeteg eltérés van a nyilvántartott és a tényleges házszámok között. Elmondása szerint ez a folyamat jelenleg is tart, valószínűleg az év végére befejeződik. Megjegyezte, hogy a lakosoknak is fontos tudniuk, hogy amennyiben a lakásszám megállapítása utáni harmincadik napig nem teszik azt ki a házra, az büntethető.

Az utolsó interpellációs kérdést dr. Ökrös István (Fidesz) tette fel. Ő arról érdeklődött, hogy kinek a feladata rendben tartani az Élővíz-csatornát, amely az utóbbi időben nagyon elhínárosodott. Molnár Csaba elmondta, hogy a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság feladatai közé tartozik a csatorna rendben tartása, amelyre július első hetében kerül sor, akkor jutnak hozzá ugyanis a megfelelő eszközökhöz, amelyek a munka elvégzéséhez szükségesek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)