Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hivatalosan is megnyitották a 87. Ünnepi Könyvhetet Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2016. június 09. 18:17
Hivatalosan is megnyitották a 87. Ünnepi Könyvhetet Gyulán
A Mogyoróssy János Városi Könyvtár rengeteg programmal várja a könyvek szerelmeseit
____Eredeti-unnepi_konyvhet_megnyito_2016_csuszi.jpg

Az Ünnepi Könyvhét megnyitója. Képünkön (balról jobbra): Katona IldikóDézsi János és Szabó Tibor Benjámin

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Megnyitották a 87. Ünnepi Könyvhetet és 15. Gyermekkönyvnapokat június 9-én. Dézsi János, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója mellett jelen volt Szabó Tibor Benjámin, az Athenaeum Kiadó főszerkesztője és Katona Ildikó, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnökségi tagja, aki egyben a szegedi Könyvmolyképző vezetője is.

– Köszönöm, hogy én lehetek ennek a rendezvénynek az első megszólalója, nagyon örülök, hogy ennyi fiatalt látok itt a téren. A Könyvmolyképző vezetőjeként a fő motivációnk, hogy az ő köreikben terjesszük a könyvek szeretetét. Külön szeretném köszönteni Gyulát mint a könyves kultúra városát, mindenki tudja, hogy milyen hagyományokkal rendelkezik ez a város, és mennyit köszönhet a magyar könyvszakma, különösen a regényirodalom Gyulának – mondta Katona Ildikó.

Szabó Tibor Benjámin gyulai születésű író, valamint az Athenaeum Kiadó főszerkesztője „Az író rendszertanáról és csodálatos életéről” című novella felolvasásával nyitotta meg a könyvhetet.

A megnyitó után egy konferenciát tartottak az érdeklődőknek a városi könyvtár alapításának 180. évfordulója tiszteletére. Mindenki találhat olyan programot, ami felkelti az érdeklődését. A könyvtár vendége lesz Janklovics Marcell Kossuth-díjas alkotó, Kiss Ottótól és Lovász Andreától a közelmúltban megjelent könyveikről hallhatunk, de ott lehetünk a VI. Gyulai Slam Partyn is. A gyerekeknek meseudvarral kedveskednek, Csomós Éva bemutatja új kötetét, nem utolsó sorban pedig a Bárka folyóirat íróitól hallgathatunk erotikus írásokat.

A részletes programról itt olvashatnak. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)