Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Történelmi vetélkedőn csaptak össze Gyulán a diákok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2016. május 23. 12:00
Történelmi vetélkedőn csaptak össze Gyulán a diákok
Az eseményt a gyulai vár 1566-os ostromának tiszteletére szervezte az önkormányzat
A Zrínyi-emlékévhez kapcsolódó történelmi vetélkedő második fordulóját május 19-én rendezték meg Gyulán. A Vigadóban megtartott eseményre mintegy száz résztvevő regisztrált, akik között a gyulaiak mellett Kétegyházáról és Dobozról is érkeztek a történelmet kedvelő diákok hetediktől a tizedik évfolyamosokig.
____Eredeti-GYHRCSD_012.JPG

Történelmi vetélkedő a Gyulai Vigadóban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– A mi düreres általános iskolásaink ezúttal a gimnazisták ellen versenyeznek, de nagyon nagy lelkesedéssel jelentkeztek a megmérettetésre – kezdett bele jelentkezésük történetébe Gyarmathy Zsolt, a düreres csapatok felkészítő tanára. – A fordulók előtt előadásokat hallgattunk végig, és a gyulai várat is bejárhatták a versenyzők annak érdekében, hogy a felkészülésük a lehető legalaposabb legyen. A csapataim eddigi részeredménye 40 pont fölötti, ami úgy gondolom elismerésre méltó eredmény ebben az erős mezőnyben – tette hozzá hozzá Gyarmathy Zsolt.

A diákok lelkesedése a második fordulóra is megmaradt és a fiatal düreres történészpalánták lapunknak azt is elárulták: céljuk az első helyezés, de már annak is örülnének, ha az élbolyban végeznének. Hudák Dóra és Lázár Dalma a Gyulai Hírlapnak a korábbi forduló legérdekesebb feladatait is elsorolta: – A legfurább az volt, amikor ágyúgolyók súlyát kellett megbecsülnünk, és kilók helyett fontban megadni az értékeket. A legkönnyebb feladat az volt, amikor egy harcos felszerelését kellett felsorolnunk, mert a várban bemutatták nekünk a kardot, a buzogányt, a páncélt és minden egyéb fontos eszközt. A legnehezebb dolgunk akkor volt, amikor képrészletekből kellett felismernünk személyeket, vagy alaprajzokat kellett kiegészítenünk azok alapján – részletezték az előző kör feladatait a lányok.

Az eseményen ezúttal is színes, meglepő és olykor nagy fejtörést igénylő feladatokkal szembesültek a csapatok. A második forduló estéjén a szervezők eredményt hirdettek, ám az ajándékok átadására a fiataloknak a nyári Végvári Napokig várnia kell. A győztesek többek között szigetvári kiránduláson és a Hadtörténeti Múzeumba tett kiránduláson pihenhetik ki a verseny fáradalmait, de Aquapalota-belépőket is hazavihettek az élbolyban végzett nebulók.

A versenyen első helyen végzett a KJKG 5. csapat (Karácsonyi János Katolikus Gimnázium, felkészítő pedagógus: Dávid Péter). Második helyezett lett a YOLO (Erkel Ferenc Gimnázium, felkészítő pedagógus: Szujó Edit). A harmadik helyet a KJKG 3. csapat szerezte meg (Karácsonyi János Katolikus Gimnázium, felkészítő pedagógus: Dávid Péter)

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)