Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több százan vettek részt a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2016. április 21. 16:30
Több százan vettek részt a Sérült Fiatalok Megyei Találkozóján
Dr. Görgényi Ernő: a sérült és az egészséges emberek sokat tanulhatnak egymástól
A Sérült Fiatalok II. Megyei Találkozója nevet kapta az Összefogás a Sérült Gyermekekért Közhasznú Egyesület, a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület és az Őszidő Alapítvány gondozásában, április 21-én megrendezett városi esemény, amin sportlehetőség és zenés-táncos bemutatkozás várta a megye sérült fiataljait. A gyulai sportcsarnokban megrendezett programra tavaly még alig száz, idén már több mint háromszáz vendég regisztrált.
____Eredeti-GYHRCSD_010.JPG

A rendezvény megnyitója a gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A nap polgármesteri köszöntővel indult, amin dr. Görgényi Ernő kiemelte, hogy a sérült és az egészséges emberek sokat tanulhatnak egymástól, és az találkozón megjelent fiataloknak biztosan nagyon fontos, hogy érezzék: egy nagyobb közösség tagjai, ahol szeretettel és érdeklődéssel fordulnak feléjük.

A résztvevőket dr. Görgényi Ernő polgármester köszöntötte

Az üdvözlő gondolatokat dr. Gulyás Imre, a Gyulai Járási Hivatal vezetője azzal egészítette ki, hogy örömmel tölti el a sok megjelent érdeklődő, hiszen az esemény népszerűségével annak célja is megvalósul, ami nem más, mint a közösségépítés és az, hogy az itt megjelentek maradandó élményekkel gazdagodjanak.

A programon több helyi közösség és szervezet is bemutatkozott. A Gyulai Ifjúsági Központ munkatársai társas- és szabadtéri játékokkal érkeztek, de az érdeklődők a hangtálterápiát is kipróbálhatták, valamint bemutatkozott a gyulai piac közössége és a megyei rendőrkapitányság is.

A köszöntők után sportprogramokkal folytatódott a nap. A sportcsarnok falain belül kosárlabda, röplabda, pingpong és kézműves-foglalkozások várták a fiatalokat, akik a szabadtéren a célbadobást és a minigolfot is gyakorolhatták, valamint lehetőségük volt sétakocsikázásra is. A déli ebédet követően Ki Mit Tud?-dal folytatódott a programok sora, amire számos településről neveztek fiatalok. A versek, zenék és táncok mellett színpadi játékokat, zumbabemutatót, trombita-előadást és paródiát is megtekinthetett a nagyérdemű.

Szelezsánné Poptyilikán Anikó, az Esély Pedagógiai Központ Pánczél Imre Tagintézményének vezetőhelyettese lapunknak elárulta: több gondozottjuk is indult a színpadi megmérettetésen, és pedagógusaik nagy lelkesedéssel foglalkoznak velük egy-egy ilyen kihívás alkalmával. – Kicsit nehezebb a dolguk, mert náluk a verseket folyamatos előmondással tanulják meg a gyerekek, de öröm látni a sikereiket és azt, ha aktívan részt vesznek a saját produkciójuk kialakításában. A versmondóink nagyon ügyesek, erre az eseményre már csak azok jöttek el, akik a házi versenyünket megnyerték a tanulásban akadályozottak, az értelmileg akadályozottak és az autista spektrumzavarral küzdők kategóriáiban – tette hozzá a szakember.

Ezen a napon senki sem zsűrizte az előadásokat. A szabály az volt, hogy minden induló nyertes a maga műfajában, így az összes bátor és tehetséges induló kisebb ajándékcsomaggal lett gazdagabb a színpadi bemutatkozás után. A résztvevők a nap végén egy jó hangulatú Pernahajder Campbell-koncerten tombolhatták ki magukat, amin az együttes saját szerzeményekkel és zenei feldolgozásokkal zárta a megyei sérült fiatalok második megyei találkozóját. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)