Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Görgényi Éva bohócsorozatát is kiállította a Százéves (Reinhardt) cukrászda galériájában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2015. november 21. 22:58
Görgényi Éva bohócsorozatát is kiállította a Százéves (Reinhardt) cukrászda galériájában
Ezekben a hetekben Gyulán Görgényi Éva második önálló kiállítása tekinthető meg
____Eredeti-GYHRCSD_0029.JPG

Megtelt a folyosógaléria a százéves (reinhardt) cukrászádban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Évának nyílt kiállítása a Százéves (Reinhardt) cukrászda folyosógalériáján november 21-én szombaton. A rajztanár, óvónő végzettségű alkotó a festés iránti szenvedélyét édesapjától örökölte, aki szintén képzőművész volt. Ezekben a hetekben Gyulán Görgényi Éva második önálló kiállítása tekinthető meg.

A többféle technikával elkészített képeken jól látszik, hogy a művésznő elsősorban derűs hangulatú alkotásokat készít, amit expresszív színekkel „dob fel”, és azok hangulatát szinte sehol sem töri meg sötét árnyalatokkal. Görgényi Éva kedvenc témái a figurális kompozíciók, a tájképek és a portrék. A most bemutatott kiállításon önarcképei és bohócsorozata is megtekinthető. Utóbbiakat – elmondása szerint – nagymamája ihlette, illetve gyermekkorába viszi vissza a bohócokat ábrázoló képeinek hangulata.

A Gyulai Hírlapnak Görgényi Éva azt is elárulta, hogy a közelmúltban lett békéscsabai lakos, és nem titkolt célja a megye művészeti életének körforgásába még inkább belekerülni, akár önálló, de akár csoportos kiállításokkal.

Az eseményen dr. Pocsay Gábor üdvözlő szavai után dr. Turai G. Kamil gondolatait hallgathatták meg a jelenlévők az alkotásokról. Az esztéta bemutatta a művésznő témáit, mestereit, beszélt képeinek hangulatáról, majd alkotásonként kalauzolta végig a látogatókat az egyes képek érdekességein.

– Szükség van rá, alkotásaira, egyrészt magas művészi színvonala miatt és azért is, mert a parányi nüanszok, személyi jegyek erősítik összetéveszthetetlenségünk könnyítő tudatát – méltatta az alkotó munkásságát dr. Turai G. Kamil.

____Eredeti-GYHRCSD_0024.JPG

az alkotó, Görgényi Éva

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)