Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A pillanat szépségei a gyulai Pándy Galériában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.KULTÚRA • 2015. október 01. 18:00
A pillanat szépségei a gyulai Pándy Galériában
Közös kiállítása nyílt Keresztesi Franciskának és Papp Máriának
A világ, ami körülvesz címmel Keresztesi Franciska és Papp Mária festményeiből nyílt kiállítás október 1-jén a Pándy Galériában. Az alkotásokra szép számmal érkeztek érdeklődők a Pándy Kálmán Kórház igazgatási épületében található, erre a célra kialakított terembe.
____Eredeti-IMG_7940.JPG

képünkön (balról jobbra): Keresztesi Franciska és Papp Mária

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A gyulai alkotók minden érdeklődőt süteménnyel vártak egy kis baráti beszélgetésre, és ezen a napon ők maguk is feladatot adtak a látogatóknak. A vendégektől azt kérték, hogy a bejárathoz elhelyezett festővászonra az e célból előkészített eszközökkel alkossanak valami apróságot, így ennek a különleges napnak kézzel fogható, személyes emléke is marad számukra.

Köszöntőjében Keresztesi Franciska kiemelte, a Világ, ami körülvesz cím arra a világra utal, ami alkotóként inspirálja őket, és a szép pillanatokról, amiket megörökítenek képeiken. Noha pontosan tudják, hogy a világ nem csak szép és jó események váltakozása, mégis fontosabbnak tartják megmutatni ezeket a pillanatokat.

A két gyulai festőnő a Gyulai Hírlap olvasóinak az is elárulta, a közös kiállítás ötlete onnan ered, hogy ők éve ugyanabban az alkotóközösségben készítik képeiket. Itt sokat tanulnak egymástól, elsősorban új technikákat, de az is előfordul, hogy kritizálják egymást. Ezt azonban egyikük sem veszi a szívére, a jó hangulatú közösség minden tagja örül, ha új dolgokat tanulhat a társak pozitívan megfogalmazott jobbító szándékú tanácsai által.

A rendezvényen Szegedi Attila aláfestő zenéje volt hallható. A tárlat október 22-ig látható a galériában. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)