Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az aktív és az ökoturizmus áll a nyári turisztikai programkínálat középpontjában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. július 03. 10:45
Az aktív és az ökoturizmus áll a nyári turisztikai programkínálat középpontjában
A turisták mellett a helyieket is várják a programokra

Fotó: Gyulai Turisztikai NKft. 

Az aktív és az ökoturizmust állította nyári, „Gyula. Természetesen” elnevezésű kampányának középpontjába a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. – tudtuk meg Komoróczki Aliztól, a cég ügyvezetőjétől.

Elmondta: tavaly a garantált programkínálat összeállítása során 106 szállásadó partnerük véleményét mérték fel kérdőív segítségével, a visszajelzéseik alapján kiválasztott hat legkedveltebb programot fogták össze idei kampányuk keretében.

Mint megtudtuk, a kínálatot a 2020-as év sikerprogramjának bizonyult „Evezés az Ó-Fehér-Körösön” című vízitúrára építették. A Juhász András vízitúra-vezető által koordinált élményevezésen a résztvevők nemcsak a várossal, hanem az Élővíz-csatorna és a Körös-vidék élővilágával is megismerkedhetnek.

Pap Mária, a programkínálat összeállításáért és a lebonyolításért felelős Tourinform Iroda vezetője kifejtette: idén három különböző hosszúságú és nehézségű útvonalat, valamint egy kombinált túrát ajánlanak az érdeklődőknek.

– Gondoltunk az első élményt keresőkre – számukra egy egyórás belvárosi sétaevezést ajánlunk –, de a kínálatunkban szerepel olyan túra is, amely a komolyabb kihívást kedvelők tetszését nyerheti el – fogalmazott.

Hozzátette: céljuk, hogy az aktív kikapcsolódást kulturális értékekkel ötvözve nyújtsanak maradandó élményt a vendégeknek. Ez a szándék leginkább a „Hűlt helyek – evezz és tekerj!” elnevezésű programban jelenik meg, amelynek keretében többek között az egykori apátsági templom alapjait és a ferences romkertet ismerhetik meg a jelentkezők.

A programkínálatnak része a „Gyulai történetek és legendák” névre keresztelt esti városnéző séta is, az ezen részt vevők megtudhatják egyebek mellett, hogy mi köze volt Albrecht Dürernek Gyulához, és hogy hogyan került a városba az Erkel család.

Pap Mária elmondta, kínálatuk július 1-jétől érhetők el. Jelezte, a programokra a városba érkező turisták mellett a helyieket is várják, akiknek kedvezményes részvételi lehetőséget biztosítanak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)