Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Új idegenforgalmi attrakciót hozna létre Gyulán a DK

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. június 24. 20:30
Új idegenforgalmi attrakciót hozna létre Gyulán a DK
A párt gyulai szervezete véleményezte a város integrált településfejlesztési stratégiáját
Az M44-es autóút megépítésére és egy új idegenforgalmi attrakció létrehozására fektetné a legnagyobb hangsúlyt a város integrált településfejlesztési stratégiájában a Demokratikus Koalíció gyulai szervezete – jelentette ki Leel-Őssy Gábor, a párt választókerületi elnöke és Lebenszky Attila ügyvezető alelnök június 24-én, a dokumentáció kapcsán tartott sajtótájékoztatón.
____Eredeti-dk_sajt_strategia.jpg

képünkön (balról jobbra): Lebenszky Attila és Leel-Őssy Gábor

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Lebenszky Attila szerint a dokumentációban olvasható elemzések jók, a stratégia azonban nem elég átgondolt. Az ügyvezető alelnök hozzátette: a kormányzat a jelenlegi uniós pénzügyi ciklusban a rendelkezésre álló források 60-70 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítaná, ezt azonban nem veszi kellőképpen figyelembe a Belügyminisztérium által készíttetett településfejlesztési stratégia.

Lebenszky Attila úgy fogalmazott: a városvezetésnek mindent el kell követnie annak érdekében, hogy minél rövidebb idő alatt megépüljön az M44-es út. Emellett kiemelten fontosnak tartják egy olyan új turisztikai attrakció létrehozását, amely nagy számban vonzana látogatókat Gyulára. Az ügyvezető alelnök azt is elképzelhetőnek tartja, hogy egy vidámparkot építsenek, hiszen ezt meglátása szerint a tervezett vadasparkkal is össze lehetne kapcsolni. A DK a beruházást a Kisökörjárásban valósítaná meg.

A párt a kulcsfontosságú projektek közé sorolná a két Béke sugárúti és az Ajtóssy utcai körforgalmi csomópont, valamint az északi elkerülő út megépítését. Ez utóbbit egyszerűsített formában valósítanák meg: elképzeléseik szerint az útszakasz a Tölgyfa utcától indulna, és becsatlakozna a 44-es útba.  

Lebenszky Attila azt is elmondta: a gyulai vágóhíd megépítését elhalasztanák, mert úgy látják, hogy ehhez hiányoznak a szükséges feltételek. Az ügyvezető alelnök szerint a sertésállomány növeléséhez állami beavatkozásra van szükség. Mint fogalmazott, a helyi gazdák nem lennének képesek a tervezett, nagy kapacitású vágóhíd igényeit kielégíteni, ezért a kormányzatnak a nagyüzemi állattartókkal kellene megállapodnia.  

A DK nem támogatja a gyulai intézmények termálvizes fűtését. Lebenszky Attila úgy fogalmazott: a távvezetékek lefektetéséhez „az egész várost fel kellene dúrni”, ráadásul a Gyula déli részén tervezett kút vízhozama, hőfoka sem ismert. A párt azt javasolja, hogy az érintett intézmények energiaigényének biztosításához növeljék meg a tervezett napelemtelep kapacitásait.

Leel-Őssy Gábor két új beruházás felvételét javasolta a városvezetésnek. A gyulai DK 100-150 férőhelyes, kiszolgáló létesítményekkel ellátott kamionparkolót alakítana ki a város három és fél hektáros területén, emellett a határrendészettel együttműködve úgynevezett sorszámos beléptetőrendszert vezetnének be a határon átlépő kamionosoknak. Az elnök szerint ezzel elkerülhető lenne a kamionok feltorlódása, a fejlesztés munkahelyeket teremtene, és bevételt hozna a városnak.

Leel-Őssy Gábor végezetül egy ökoturisztikai projekt megvalósítását vetette fel. A DK helyi szervezete a békési duzzasztó, a Szanazug és a Városerdő érintésével valósítana meg a Körösök természeti kincseire építő programokat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)