Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán ülésezett az építészszakma krémje

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2015. június 20. 15:30
Gyulán ülésezett az építészszakma krémje
A Magyar Építőművészek Szövetségének elnöksége a város architektúráját is véleményezte
Gyulán tartotta kihelyezett ülését június 18–20. között a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöksége. A tíztagú, neves építészekből álló testület Gyula és Arad építészetével, városszerkezetével is megismerkedett.
____Eredeti-magy_epm_szov.jpg

a Magyar Építőművészek Szövetségének elnöksége a gyulai d-hotelben ülésezett

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Míg a 7-8 ezer tagot számláló Magyar Építész Kamara az építészek érdekvédelmét látja el, addig a kisebb létszámú Magyar Építőművészek Szövetsége az építészeti minőséget tűzte zászlajára – mondta el lapunknak Sáros László György Ybl-díjas építész, a civil szervezet elnöke.   

Sáros László György kiemelte: a jelenlegi elnökség megalakulásakor célként tűzte ki a vidékkel való kapcsolat megerősítését, ezért rendszeresen üléseznek a fővároson kívül is. A szövetség szakmai, művészeti programokon keresztül is igyekszik kapcsolatot kiépíteni a vidéki településekkel, emellett azt is fontosnak tartja, hogy a fiatal építészeket megszólítsa.

– Fantasztikus, ahogy a város fejlődik – számolt be a Gyulával kapcsolatos benyomásairól az építész, aki a városnéző körsétán az általa tervezett üdülőszövetkezetet is szemügyre vette. A szakember Béres István munkájáról is elismerően nyilatkozott, mint fogalmazott, Gyula főépítésze szakmai kérdésekben a város élő lelkiismerete.

– Gyulát fejlesztései, határ menti kapcsolatai, valamint az épületekhez, a köz- és a zöldterületekhez való viszonya is alkalmassá teszi arra, hogy helyszíne legye egy ilyen magas szintű tanácskozásnak – mondta lapunknak Béres István. A városi főépítész jelentős eseménynek nevezte az elnökség látogatását. Mint kifejtette, a tanácskozás arra is lehetőséget teremtett, hogy a térség építészei tapasztalatot cseréljenek az elismert, komoly múlttal rendelkező szakemberekkel. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)