Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 27 nyolcadikos búcsúzott a gyermekkortól a gyulai „Lila iskolában”

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2015. június 20. 15:00
27 nyolcadikos búcsúzott a gyermekkortól a gyulai „Lila iskolában”
A Jó tanuló – jó sportoló díjat Szabó Leila vehette át, az „Akire büszkék vagyunk” kitüntetést Demkó Tamara érdemelte ki
____Eredeti-_DSC6876.JPG

elballagtak a „Lila iskolából”

Fotó: Gyulai Hírlap – Oláh Szabolcs

27 nyolcadikos búcsúzott a gyermekkortól június 20-án a Gyulai Implom József Általános Iskola 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézményében. A több szempontból is rendhagyó ballagási ünnepségen Kovácsné Megyeri Anna osztályfőnök nyolcadikosain kívül egy pedagógus, Bacsa Edina is elköszönt a „Lila sulitól”.  A 35 éves intézmény idén először egy osztálytól búcsúzott. Számukra aznap utoljára szólt az iskola csengője, amely minden diák örömét, a nyári szünet kezdetét jelentette.

Kónya István alpolgármester beszédében arra biztatta a végzősöket, tegyenek különbséget értékes és értéktelen, valódi és a látszat, a felelősségteljes magatartás és a slendriánság között, és segítsenek megteremteni egy olyan világot, ahol a mérce az erkölcsös élet, a becsületes munkával megszerzett javak és a család.

A városvezető továbbá bejelentette: erősíteni kívánják Gyula város egyetlen, és országosan elismert sportiskoláját, így a jövőben korszerű futópálya, a Magyar Labdarúgó Szövetség segítségével pedig kispályás focipálya épül az iskolában, 2016-tól emelt szintű angol nyelvi képzést vezetnek be, és az önkormányzat töretlenül tovább pályázik az iskola teljes felújítására.

Szabadosné Bécsi Katalin tagintézmény-vezető beszédében néhány hasznos, jó tanáccsal bátorította a végzősöket: fontos, hogy merjenek álmodni, és higgyenek önmagukban, ne féljenek a kudarcoktól, tanuljanak belőlük, és tartsanak ki céljaik mellett, majd megköszönte a szülők és a pedagógusok munkáját.

A tagintézmény-vezető Galbács Mihály önkormányzati tanácsnokkal osztotta ki az iskola kiemelkedő diákjainak járó díjakat. Először a kimagasló sporteredményeket elért tanulók kaptak oklevelet, majd a tanulmányi versenyen elért kimagasló eredményeket és a kitűnő tanulók munkáját is honorálták.

Díjat kaptak a 2014/2015-ös tanév végzős diákolimpikonjai: Kovács Krisztián (8.a), Pálfi Anita (8.a) és Brandt Ádám (8.a). Az idei év leány sportolója Szappanos Réka Csenge (7.a), az év fiú sportolója Kovács Máté (6.b). Jó tanuló - jó sportoló osztály címet érdemelt ki a 8.a osztály. A Lila Iskola Közösségéért kitüntetésben részesült Kurta Norbert István (8.a), nevelőtestületi különdíjat Nánási Katalin (8.a), Szatmári Alexandra Réka (8.a) és Dániel Nikolett (8.a) kapott. A Jó tanuló – jó sportoló díjat Szabó Leila (8.a) vehette át, az „Akire büszkék vagyunk” kitüntetést Demkó Tamara (8.a) érdemelte ki.

A ballagási ceremónia végén 27 léggömb indult útnak, hogy utat mutasson a ballagóknak a határtalan ég felé.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)