Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lakossági fórumot tartottak a helyi építési szabályzat módosításáról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. január 09. 11:00
Lakossági fórumot tartottak a helyi építési szabályzat módosításáról
A változtatásokra naperőműparkok létesítése és a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona bővítése miatt van szükség

A helyi építési szabályzat módosításáról tartottak lakossági fórumot január 8-án a városháza kistermében, amely során két témát ismertettek a jelenlévőkkel. A megjelenteket Csige Gábor jegyző köszöntötte, majd Béres István főépítész ismertette a módosítások tervezetét.

a helyi építési szabályzat módosításáról tartottak lakossági fórumot

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Béres István elmondta, hogy Gyula külterületén, két helyen – az Eleki út mellett és Dénesmajorban – három csoport szeretne naperőműparkot építeni, mindegyik esetben magánberuházásról van szó. Hozzátette: a kormány által hozott jogszabályok ezt lehetővé teszik, csak a helyi szabályozást kell ehhez igazítani.

A főépítésztől megtudtuk, hogy az új szabályozás korlátozás nélkül lehetővé teszi az ilyen létesítmények létrehozását mindegyik területen, ami viszont speciális, hogy a telepek tömbjeit a telekhatáron belül, az egészet körülvéve, 2-3 méter magas cserjével kell elkerítenie, a tájkép és a közúton közlekedők védelmében, utóbbiakat zavarhatja a tükröződés.

 

béres istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A második téma a Vértanúk útján található Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona bővítése, amely a Honvéd utcai felől található terület beépítésével valósul meg, amely során az intézmény a 21. századnak megfelelő körülményeket teremthet.

Béres István hozzátette: a beépítés nem jár városképi változással, illetve a környezeti terhelés sem növekszik, hiszen a kapacitás nem változik, így a bentlakók ellátását szolgáló gazdasági forgalom sem növekszik.

Mint mondta, a jelenlegi körülmények nem mindenben felelnek meg az előírásoknak, ezért is van szükség a beépítésre, amelynek köszönhetően az alapterület és a belső komfort egyaránt nő.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Megtudtuk azt is, hogy az épületrész – a főépülettől eltérően – három emeletes lesz, így a homlokzat kialakítása sem fog teljes mértékben egyezni.

Akik nem voltak jelen a lakossági fórumon, azok is tehetnek észrevételt, véleményt és javaslatot, erre a fórum napjától kezdve nyolc napjuk van. Az észrevételeket papíralapon nyújthatják be a polgármesternek, de elküldhetik elektronikus úton is a beres@gyula.hu e-mail-címre is.

 

Csige gábor

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)