Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar térzenéje csalogatta a népet a gyulai könyvheti vásárba

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • F. C. • KULTÚRA • 2015. június 05. 11:30
Az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar térzenéje csalogatta a népet a gyulai könyvheti vásárba
A Kossuth téren zenélő rezesbanda muzsikája jó néhány járókelőt maradásra késztetett
____Eredeti-IMG_8315.JPG

Az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar koncertjén

Fotó: Gyulai Hírlap – Fekete Cintia

Az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar koncertjével folytatódott a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok gyulai programsorozata június 4-én. Az együttes muzsikája és a kellemes, nyári délután szép számú tömeget csalt a rendezvénynek otthont adó Kossuth térre, ahol a zenés produkció után egy meglepetés performance-t kísérhetett figyelemmel a közönség.

A könyvheti programok keretében már 11 órától színes könyvvásárban legeltethették szemeiket az arrajárók. A délután fellépő rezesbanda muzsikája kiváló csalogatónak bizonyult a kultúra sátrak számára, hiszen az Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar játéka jónéhány kíváncsiskodót maradásra késztett.

____Eredeti-IMG_8317.JPG

Bogdán Gábor vezette banda ezúttal is kellemes hangulatú műsorral készült

Az ifjú zenészpalánták műsora már számos alkalommal színesesítette a gyulai rendezvények programjait. A Bogdán Gábor vezette banda ezúttal is kellemes hangulatú műsorral készült, mely során különféle indulókkal, filmzenei és könnyűzenei átiratokkal kedveskedtek a nagyérdeműnek. Egyebek mellett Johann Strauss II. Éljen a magyar című szerzeménye is felcsendült, de hallhattuk például az ABBA Dancing Queen című slágerének sajátos feldolgozását is.

A zenekar műsora után egy eredeti performance következett. A Gyulai Művész Klub alig néhány perces, humorral fűszerezett előadása a könyv, a kultúra és a művészet szeretetének fontosságára próbált rávilágítani.

A programok végeztével Dézsi János, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár igazgatója a könyvhét további programjaira invitálta az egybegyűlteket, melyekről itt tájékozódhatnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)