Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ünnepi Könyvhét a gyulai könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • KULTÚRA • 2021. augusztus 23. 15:00
Ünnepi Könyvhét a gyulai könyvtárban
Gyulai vonatkozású kötetbemutatókkal és író-olvasó találkozóval várják az érdeklődőket

Gyulai vonatkozású kötetbemutatókkal és író-olvasó találkozóval várja az érdeklődőket a Mogyoróssy János Városi Könyvtár szeptember 2. és 8. között a 92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok alkalmából – tudtuk meg Dézsi János igazgatótól. 

Elmondta, idén június helyett szeptemberben tartja az eseménysort a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése. Emlékeztetett: a gyulai könyvtár a rendezvény eredeti időpontjában Majdnem Könyvhét címmel szervezett programokat.

– Hála Gyula város gazdag kulturális életének, mostanra is maradt téma – tette hozzá, egyúttal jelezte: szeptember 8-a az alapító napja a könyvtárban, ebből az alkalomból egész nap ingyen lehet beiratkozni a könyvtárba.

Mint megtudtuk, a gyulai rendezvény első napján Árpási Zoltán idén megjelent, História napról lapra című kötetét mutatják be, amely 365 + 1 történetet ad közre Gyuláról. A szerzővel Erdész Ádám beszélget szeptember 2-án, csütörtökön 18 órától a Simonyi olvasóteremben.

Majoros Nórát, akinek könyvei az elmúlt években többször bekerültek a gyermekkönyvek toplistájára, szeptember 3-án, pénteken 13 órától látja vendégül a könyvtár. A szerző Mesélde című interaktív programja keretében közös játékra hívja a fiatal olvasókat, írópalántákat.

Ábrahám György Gyulai Ábrahám alkotói nevén újabb verseskötetben, ezúttal szonettekben gyűjtötte össze gondolatait, emlékeit, családi történeteit. Tavaly megjelent könyvét az elkészítésében közreműködőkkel és barátaival közösen mutatja be szeptember 6-án, hétfőn 17 órától.

A Gyulai Nyári Művésztelep 50 esztendejét összefoglaló, Gyulai iskola 1969–2019 című kötetet szeptember 8-án, szerdán 18 órától ismerheti meg a fürdővárosi közönség, néhány nappal a budapesti bemutató után. A könyvről Albrecht Júlia képzőművész, a Gyulai Művésztelep Egyesület elnöke és Vertel Beatrix grafikusművész beszél majd.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)