Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Családjaik körében ünnepelték az idősek napját a 6. Sz. Idősek Klubjának tagjai Gyulaváriban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • O. Sz. • HÍREK • 2013. október 19. 15:15
Családjaik körében ünnepelték az idősek napját a 6. Sz. Idősek Klubjának tagjai Gyulaváriban
A Gyulavári Kastélyban terített asztal és színes műsor várta a mintegy 120 főnyi vendégsereget
Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs

Családi nappal egybekötve ünnepelte az idősek napját a 6. sz. Idősek Klubja a Gyulavári Kastélyban. Az intézmény dolgozói, a klub tagjai, valamint családtagjaik alig fértek el a néhai kúria himnusztermében, ahol terített asztal és színes műsor várta a mintegy 120 főnyi vendégsereget.

Deczki Ferencné, az idősek klubjának vezetője kedves szavakkal köszöntötte az ezüstkorúakat.

- Sokan mondják az idősek közül, hogy megették már kenyerük javát. Én úgy gondolom, megtették, amit várt tőlük a család, a nemzet, és most már a pihenés éveit töltik. Aktívan és passzívan, anyai gondokkal, gyengülő egészséggel, a gyerekek, unokák nyújtotta örömökkel, borúval, derűvel morzsolják a napokat. Mi mindnyájan kívánjuk Önöknek, hogy a több évtizede közösen kiválasztott úton haladjanak tovább jó egészségben. Kedves ezüsthajú, aranyszívű vendégek! Két nemesfémből kellene ötvözni e mai, de nem mindennapi ünnepi jelvényt. Az aranyhoz hasonlítom szerető szívüket, amely nem halványul a sok gondtól, megpróbáltatástól. Az arany mellett ezüstfény is csillan. Ezüst hajukban sok-sok tél ottfelejtette fehérségét. Amint a természetben is van tavasz, nyár, ősz és tél, az ember életében is ez a folyamat megy végbe. Az idős kor az élet rendje, az éretté válás korszaka, életbölcsességgel, gazdag tapasztalatokkal. Kérjük a Jóistent, adjon még sok simogató tapasztalatot. Köszönjük nekik a példamutatást, az emberi értékeket, amelyeket belénk csepegtettek, kívánjuk, hogy továbbra is ragyogja be életüket a két nemesfém fénye – mondta beszédében Deczki Ferencné.

Az esemény további programjában az Őszirózsás népdalkör adott műsort, amelyben helyet kapott több ének és vers is, majd meglepetésként az idősek jelenlévő unokái egy-egy verssel és szál virággal köszöntötték nagyszüleiket. Nagy sikert aratott a Harruckern Néptáncegyüttes műsora is.

Az ünnepi program végén Szilágyiné Tóth Erzsébet, a Gyulai Kistérségi Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény vezetője jókívánságai kíséretében okleveleket nyújtott át az öt legrégebbi klubtag – Erdődi Sándorné, Kolozsvári Sándorné, Széles Ferencné, Medgyesi Imréné és Szabó Antalné – részére.

Az ünnepségen részt vett Kóra János önkormányzati képviselő, a szociális bizottság tagja is, aki az intézmény vezetőségével közösen három nyolcvanéves klubtagot köszöntött. Tortával és virágkosárral ünnepelték Széles Ferencnét, Kolozsvári Sándornét és Varga Imrénét.

Ezek után a Gyulakonyha Nonprofit Kft. szolgálta fel az ebédet, amelyhez Bálint Imre szolgáltatta a muzsikát.

 

Fotó: Gyulai Hírlap - Oláh Szabolcs
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)