A Miniszteri Nagydíjat Czirle Csaba, a Körös-Maros Biofarm Kft. kereskedelmi igazgatója vette át
Forrás: Magyarmezogazdasag.hu
A 10 ezer éves búzafajtát Martonvásáron nemesítették az MTA Agrártudományi Kutatóközpontjában. Később, többéves kísérleti munka után szántóföldi termesztését elsőként a Körös-Maros Biofarm öko-földterületein valósították meg. A díjazott helyi termék ma már számos üzletben, webshopban és vendéglátóhelyen a kínálat része.
Czirle Csaba, a Körös-Maros Biofarm Kft. kereskedelmi igazgatója lapunknak elmondta: az eseményre kóstolóval is készültek, és az volt a tapasztalatuk, hogy a termék sokkal jobban teljesített, mint azt remélték.
– Valóban a várakozáson felül teljesített a sörünk a kóstolón. Szerencsére sikerült meggyőznünk minden kétkedőt, aki korábban úgy gondolta, hogy nem szereti a búzasört, vagy éppen arra volt kíváncsi, hogy lehet-e finom egy biosör.
– A díjnak természetesen nagyon örülünk, és bevallom, egyáltalán nem számítottunk rá – emelte ki a kereskedelmi igazgató, aki hozzátette: a kóstolók közös véleménye szerint a gyulai a legillatosabb búzasör.