Ebéd, nótaszó, majális
Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos
Ahogy évek óta, idén is finom étkekkel várták a kilátogatókat. A természet lágy ölén megtartott ünnepi dzsemborira díjtalan belépés vonzotta a családokat. A bejáratnál két barátságos csacsi „köszöntötte” a gyermekeket, akikről meg kell jegyeznünk, hogy időnként sört is isznak. A rendezvény bejárati asztalánál Mikus Éva és Mészáros Ilona várták a gyermekeket játékokkal és édességekkel. A két gyulai „mecénás” évek óta jelen van az eseményen.
A csacsik türelmesen állták a gyermekek rohamát
Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos
Az ebédhez nótaszó dukált, a háromféle hagyományos ételt pedig házi készítésű lekváros fánk egészítette ki. A legkiemelkedőbb gasztronómiai „alkotás”, a pörkölt, helyileg tenyésztett szürkemarhából készült.
Mint azt Steigervald Józseftől, az esemény házigazdájától megtudtuk, a rendezvény kezdete a május elsejei felvonulások megszűnéséig nyúlik vissza, akkor találta ki a tanya tulajdonosa, hogy megvendégeli a termelőszövetkezet dolgozóit.
– A Steigervald-majális olyannyira kibővült, hogy a mai napon három-négy ezer ember jött el hozzánk.
Aki szerette volna, az látogatást tehetett a Tanyamúzeumban, vagy megtekinthette a csikósbemutatót. A kicsiket lovaglás és sétakocsikázás várta, a nap végén pedig Hevesi Imre gyermekműsora szórakoztatta a családokat.
A legtöbben azonban mégis a természetben való pihenést és a közelben legelésző állatok „meglátogatását” részesítették előnyben, hiszen a kilátogatók úgy érzethették, mintha egy napra megállt volna az idő.
A legtöbben az állatok és természet felfedezését részesítették előnyben
Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos