Fotó: Kézműves cukrászda Facebook-oldala
Ezüstérmes lett a gyulai Kézműves cukrászda bejglije a hagyományos diós kategóriában a Magyar Cukrász Ipartestület 2025-ös Év Bejglije Versenyén.
A megmérettetést idén hatodik alkalommal hirdették meg cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézművespékségek számára. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a minőségi alapanyagokból készülő ünnepi süteményeke, és közelebb hozza a fogyasztókhoz a kézműves bejgli valódi értékeit.
Az MTI közlése szerint a három kategóriában rekordszámú, összesen 59 bejglit kóstolt és értékelt a szaktekintélyekből, cukrászmesterekből álló zsűri.
Az Év Diós Bejglije díj nyertese Jókai Zsuzsanna lett a szekszárdi Prim Cukrászda & Café képviseletében, hagyományos mákos kategóriában Márkus Beáta nyert a békéscsabai Bejó cukrászdából, míg az ínyenckategóriában az aranyérmet a „Sütőtökvarázs” kapta, amelyet Kimberger Lili Ágnes készített el a piliscsabai Mák kézművescukrászdából.
Az ínyenckategóriában több különleges ízkombinációval neveztek a szakemberek. Az olajos magvak közül a pekándió még mindig sláger, emellett a különböző fűszerekkel ízesített mogyorós töltelékek voltak a legkedveltebbek a versenyzők között. A gyümölcsök közül az alma, a körte, a málna, az eper, a meggy, a sárgabarack, a füge, a narancs és a mandarin is az alapanyagok között szerepelt. Idén újdonság volt az ízesítők között a rózsavíz, az Earl Grey tea, a fenyőrügyszörp, a whisky és a gin.
Fotó: Kézműves cukrászda Facebook-oldala




























