Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szexferomoncsapdák

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2024. június 02. 13:00
Szexferomoncsapdák
Pomázi Ferenc kertész rovata

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Az időjárásunk huncutságának köszönhetően az őszibarackfáinkat újfent megtámadta a levélfodrosodás. Az idei termésre nem igazán veszélyes, de a jövő évire már lehet, ha a rügyeket is károsítja. A párás, időnként hűvösebb időjárás segíti a fertőzések kialakulását.

Természetesen az almafa varasodása és a monília is veszélyeztet, sajnos! Hígabb réztartalmú szerrel védekezhetünk ellenük. A rézérzékeny őszibarackokat rézpótlóval kezeljük le.

A rovarok elleni védekezést csak szükség esetén, míg a gombabetegségek ellen megelőző védekezést kell alkalmazni. A rovarkártevők ellen próbáljunk meg biológiai védekezésként szexferomoncsapdáka kihelyezni.

A szőlők zöldmunkái is esedékesek. A kihajló hajtásokat nem muszáj kötözni, hiszen a huzalok közé bújtatva is megállnak. Az ősz folyamán könnyebb lesz a metszésük. A hónaljhajtásokat mind kitörhetjük, hogy a fürtöket az érés idején ne árnyékolják. A zöldmunkák után feltétlen permetezzünk, ha akarunk szőlőt csemegézni!

A gombabetegségek már ott állnak a sorban, hogy támadást indítsanak a szőlőink ellen. Ne hagyjuk!!! Sajnos az új szereket kell bevetni a feketerothadás és a fakórothadás ellen, viszont ezek a szerek megbirkóznak a peronoszpórával és a lisztharmattal is. A Quadris és a Folicur Solo együttesen megoldhatja a problémánkat.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)