Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - VR-szemüveggel sétakocsikázhatunk a századfordulós gyulai utcákon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. május 30. 11:08
VR-szemüveggel sétakocsikázhatunk a századfordulós gyulai utcákon
A Ladics-ház ünnepélyes átadása június 6-án lesz

VR-szemüveggel sétakocsikázhatunk a századforduló gyulai utcáin – adta hírül közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester. 

Görgényi Ernő polgármester és Nagy János államtitkár

Fotó: facebook.com/gorgenyierno

Mint írta, „a jövő csütörtöki hivatalos megnyitó előtt ellátogattunk Nagy János, Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkárral, dr. Takács Árpád főispánnal, dr. Kovács József országgyűlési képviselővel és Fekete-Dombi Ildikóval, a gyulai kiállítóhelyeket üzemetető Erkel NKft. ügyvezetőjével a felújított Ladics-házba, hogy megnézzük a megújult és kibővített tárlatot”.

A városvezető úgy fogalmazott posztjában, hogy a Ladics-ház egyedülálló gyűjteménye mindig is a kedvenc gyulai kiállítása volt. Mint írta, „nincs még egy ilyen, a XIX. századi polgárság életét bemutató gyűjtemény Magyarországon. A felújított és kibővített tárlat amellett, hogy karnyújtási távolságra hozza a hagyományőrző polgári családban öt generáción át megmaradt eredeti bútorokat, tárgyakat, öltözékeket és a szellemi életükről tanúskodó emlékeket, mostantól még többet kínál”.

Fotó: facebook.com/gorgenyierno

A megújult Ladics-házban az enteriőrök nem változtak, de a digitális technika segítségével mégis kiléphetünk majd a Ladics-házból, aminek hivatalos és ünnepélyes átadása június 6-án lesz.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)