Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tesztüzemmel indul újra a Ladics-ház

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2024. április 22. 16:12
Tesztüzemmel indul újra a Ladics-ház
Az épület mellett a tárlat is megújult, interaktív eszközöket is elhelyeztek benne

Április 24-én indul a tesztüzem a Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) forrásaiból felújított Ladics-házban; a végéhez közeledik a kiállítás berendezése – tájékoztatott közleményében a kiállítóhelyet működtető Erkel Ferenc NKft.

Kiemelték: a tárlat is megújul; az Erkel Ferenc Múzeum műtárgyakat restauráltatott, és a helyi közgyűjtemény szakembereinek közreműködésével eddig nem látott tárgyak is kerültek az enteriőrökbe. Emellett digitális fejlesztés is történt, és három új, a látogatók elől eddig elzárt helyiségben interaktív eszközöket is elhelyeztek.

Hozzátették: az örökség legértékesebb részeihez, a lakóterekhez a szakemberek nem nyúltak, megtartották azok eddig ismert hangulatát, de a digitális fejlesztéseknek köszönhetően számos információt adnak azokról.

Közölték: a május 12-ig tartó tesztüzem alatt az épületet kizárólag tárlatvezetéssel lehet megtekinteni, mely – április 29. és május 6. kivételével – 10–18 óra között minden egész órakor, óra 20 és óra 40 perckor indul.

Rámutattak: a tesztüzem lényege, hogy a hivatalos megnyitás előtt kiszűrjék az esetleges hibákat, teszteljék a fejlesztéseket, emiatt előfordulhat, hogy a május 12-ig tartó időszakban egyes eszközök nem vagy csak részben működnek majd.

A tesztüzem alatti tárlatvezetés további feltételeiről és árairól a tárlatvezetések regisztrációs felületén adnak további információkat: https://ladicshaz.hu/foglalas/.

A Ladics-ház és a Százéves cukrászda egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatásból újult meg a Gyula város komplex turisztikai fejlesztése című projekt keretében, melynek a Nagyváradi úti kerékpárút megépítése is része. A beruházásra a gyulai önkormányzat 207 millió 734 ezer forint saját forrást is biztosított. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)