Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Múzeumi könyvbemutató a magyar kultúra napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2024. január 19. 16:30
Múzeumi könyvbemutató a magyar kultúra napján
A fény gyulai géniuszai című kiadványt mutatják be a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyában

Az Erkel Ferenc Múzeum könyvsorozatának legújabb darabját, egyben a Gyulai Katalógusok 16. kötetét, A fény gyulai géniuszai című kiadványt mutatják be január 22-én a gyulai Almásy-kastély Stefánia-szárnyában – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Mint írták, az összeállítás a 2022 novemberi, azonos című szakmai napon elhangzott prezentációkat gyűjti egybe.

Felidézték: a 2021-ben megkezdett kutatási program keretében négy olyan gyulai származású kiválóság pályáját és tevékenységét tárták fel fürdővárosi szakemberek, elsősorban az Erkel Ferenc Múzeum munkatársai, akik a fény adta lehetőségekre épülő tudomány, technika, iparfejlesztés terén helyi, országos, illetve világhírnévre tettek szert.

A Bay Zoltán, Bródy Imre, Székely Aladár és Reisner Emánuel életútját és szakmai tevékenységét feldolgozó előadások írásos változata mellett a könyv módszertani tanulmányokat is tartalmaz, amelyekben a szerzők – a hazai muzeológiában nem megszokott módon – a gyulai múzeum és kiállítóhelyek működtetésének fontosabb tapasztalatait, az utóbbi időszak digitális megoldásait, újszerű megközelítési módjait foglalták össze – ismertették a közleményben.

Kiemelték: a kötet anyaga egy, a gyulai identitást erősítő újabb muzeális tárlat szakmai alapját is adhatja.

A 17 órakor kezdődő bemutatón a szerzők, Cseresznyés János, Fábián Tamás, Fekete-Dombi Ildikó, Horváth-Nagy Adrienn, Temesváry János, Temesváry-Kovács Anett, Sáfár Gyula, valamint a szerkesztő, Liska András lesz jelen.

Az eseményen a részvétel díjtalan.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)