Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyümölcsfákat a kertbe!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Pomázi Ferenc • MAGAZIN • 2023. november 19. 13:00
Gyümölcsfákat a kertbe!
Pomázi Ferenc kertész rovata

Fotó: pixabay.com

Tisztelt Kertbarátnők és Kertbarátok!

Előző írásomban a mandulafák ültetéséről és azok jelentőségéről írtam. Nem említettem, hogy a régi, ám igen kiváló fajtáknak porzó fajtára van szükségük a jobb terméseredmény érdekében.

A keserű mandula kiváló beporzó képességgel rendelkezik, ezért ezek ültetése a régi fajták esetében szükséges. Továbbra is buzdítom a kedves olvasókat a gyümölcsfák és cserjék ültetésére. Nemcsak a beltartalmuk miatt kell odafigyelni ezekre a növényekre, hanem a felhasználhatóságuk sokrétűsége végett is.

Az ezekből készített aszalványok kiváló tápanyagmegtartó képességűek. Természetesen nagyon fontos, hogy lehetőség szerint ne a sütőben aszaljunk, hanem a napon, hogy az ásványi anyagok, vitaminok ne sérüljenek.

Az utcára viszont ne ültessünk gyümölcsfákat! Rendelkezés szabályozza, hogy melyik utcában melyik díszfa ültethető. A főkertészi hivatalban tájékoztatják az érdeklődőket az esetleges ültetési szándékuk lehetőségeiről. Az utcai gyümölcsfák növényvédelméről szigorú rendeletek szólnak, amelyek be nem tartása komoly felelősségre vonást vonhat maga után.

Többen úgy gondolják, hogy a leandereket, pálmákat nem viszik be védett helyre.   Mindenkinek a maga felelőssége, de ha lehet, ne kínozzuk kis kedvenceinket!

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)