Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 26. alkalommal rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2023. szeptember 20. 16:10
26. alkalommal rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált
Közép-Európa egyik legjelentősebb gasztrokulturális rendezvénye

Az év egyik legjobban várt gasztronómiai eseményét hamarosan ismét megrendezik Békéscsabán. Október 19–22. között a Csaba Parkban lesz látogatható a 26. Csabai Kolbászfesztivál, amelyet már Közép-Európa egyik legjelentősebb gasztrokulturális rendezvényeként tartanak számon. Az idei év ismét kivételes programokkal és hagyományos ízekkel várja a látogatókat.

Ahogy évről évre, most is folytatódik a hagyomány, több mint ezer csapat vesz részt különböző kolbászgyúró versenyeken.

Az eseménysorozat október 19-én kezdődik az óvodások és általános iskolások megmérettetésével. A nap késői órájában pedig a nemzetközi szárazkolbászverseny eredményét várjuk izgatottan, melyet a Mokry sátor nagyszínpadán hirdetnek ki az ünnepélyes megnyitó után.

Október 20-án a középiskolások és egyetemisták kerülnek a reflektorfénybe, hogy megmutassák kolbászgyúrásban rejlő tehetségüket.

Az október 21-i program részeként érkeznek a világ különböző pontjairól a résztvevők a nemzetközi frisskolbász-készítő versenyre, ahol az újonc és a tapasztalt mesterek is összemérik tudásukat és receptjeiket.

Az eseménysorozat október 22-én zárul a mangalicakolbász-gyúró, valamint a töltöttkáposzta-főző versennyel, amelyeket a fesztivál kínál az utolsó napon. Természetesen vasárnap este is nagyszabású koncertekkel készülnek a szervezők.

A Csabai Kolbászfesztivál nemcsak a kolbászokról szól, hanem számtalan szórakoztató programot is kínál minden korosztály számára. A fellépők között olyan népszerű előadók szerepelnek, mint Manuel, a Halott Pénz, Dzsúdló, a Groovhouse, valamint Rúzsa Magdi, Boban Marković, de itt lesz a Neoton Familía, a Bittó Duó és Azahriah is.

Az előadók mellett számos DJ is gondoskodni fog a megfelelő hangulatról, köztük a rendezvény házigazda DJ-je, D Session, de itt lesz DJ Metzker Viktória, DJ Dominique, DR BRS, DJ Berry és még sokan mások.

A fesztivál különös hangsúlyt fektet a családok és a hagyományőrzés támogatására. A kínálatban helyet kapnak a néptánc-, mazsorett- és kutyás bemutatók, táncházak, valamint gyerekekre szabott szórakoztató programok is.

A Csabai Kolbászklub és a helyi kistermelők is a fesztivál részét képezik. A hagyományos disznóvágások és kolbászkészítés bemutatása mellett a látogatók meg is kóstolhatják a frissen elkészült, tradicionális disznótoros ételeket. Akik kolbászt szeretnének vásárolni, számos kistermelő minőségi termékei közül választhatnak.

A 26. Csabai Kolbászfesztivál méltóképpen folytatja hagyományait, és kínál izgalmas új programokat. Ünnepeljük együtt a finom kolbászok és a közösség örömét, hiszen: A csabai Csabán az igazi!

A csütörtöki nyitónap mindenki számára ingyenesen látogatható.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)