Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elismerték a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tantestületét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2023. szeptember 13. 14:50
Elismerték a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tantestületét
A pedagógusokat az augusztus 20-i ünnep alkalmából tüntették ki

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete az augusztus 20-i ünnep alkalmából. Az oklevelet szeptember 13-án a zeneiskolában adták át a pedagógusoknak.

A megjelenteket elsőként Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója köszöntötte. Mint mondta, az iskolában tanultak egy részét elfelejtjük, de az oktatás hatása megmarad.

Kiemelte: a művészeti iskolában a növendékek jó érzéssel tanulnak, a művészeti nevelés segítségével mindennap az értékteremtés részesévé válnak, ebben a szellemben végzik a munkájukat az intézmény tanárai is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

– Fő célnak tekintik a művészi értékek kibontakoztatását, a művészi tehetségek fejlesztését, a zene, a tánc, a képzőművészet, valamint a színjátszás területén.

Az igazgató aláhúzta: a tantestület munkájának eredménye jól tetten érhető abban, hogy az intézmény növendékei vállalják a művészet örömének megosztását a közönséggel is, az iskola falain belül és kívül is.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Az oklevelet Görgényi Ernő polgármester és Kovács József országgyűlési képviselő adta át Czirok Mihálynak, a művészeti iskola igazgatójának, majd a városvezető mondott beszédet. Úgy fogalmazott, ez az elismerés mindenkit büszkeséggel tölt el, aki felelősséggel viseltet a gyulai művészetoktatás iránt.

Erkel Ferenc szülővárosában különös felelőssége van mindenkinek, aki művészetekre tanítja a fiatalságot – mondta, hozzátéve, hogy az eredmények látványosak, tehetségek sora hagyta el a gyulai művészetoktatást az elmúlt évtizedekben.

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor 

Kovács József emlékeztetett: az 1930-as években Hómann Bálint kultuszminiszter kezdeményezésére jött létre a gyulai zeneiskola is, ahol az évtizedek elteltével már táncot, képzőművészetet is tanulhattak a gyerekek.

A köszöntők után Soós Emőke, a Napsugár Bábszínház előadóművésze adott műsort a megjelenteknek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)